IMX 2.Evaggelismou 2019 012


Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και επισημότητα εορτάστηκε, κατά το διήμερο 24 και 25 Μαρτίου 2019, η Θεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου και η Εθνική Εορτή της Επαναστάσεως του 1821 στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος.

Την Κυριακή 24 Μαρτίου το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κανήθου Χαλκίδος, όπου χοροστάτησε και κήρυξε τον θείο λόγο προς τους πολυπληθείς πιστούς, κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό, συμμετεχόντων και Ιερέων της Πόλεως, με επικεφαλής τον Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Νεκτάριο Ευγενικό και το Αρχιερατικό Επίτροπο Χαλκίδος Αρχιμ. Νικηφόρο Ευσταθίου. Προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη όλους τους κατ’ όνομα εορτάζουσες και εορτάζονες, διακρίνοντας τον Εφημέριο του Ναού και Διευθυντη του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως, Πρωτ. Ευάγγελο Γαλάνη.

Το πρωί της Δευτέρας 25 Μαρτίου, ο Σεβασμιώτατος μετέβη και πάλι στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας στη Χαλκίδα, όπου χοροστάτησε κατά την διάρκεια της Ακολουθίας του Όρθρου και στη συνέχεια ετέλεσε την Θεία Λειτουργία, με την συμμετοχή και άλλων Κληρικών της Πόλεως, με προεξάρχοντα τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρη, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.

Μετά την Θεία Λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον Ι. Ναό του Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, όπου προεξήρχε, ενώπιον των Αρχών του Τόπου και του πιστου λαού, στην Δοξολογία για την Εθνική Εορτή, όπου μίλησε εξαιρετικά η φιλόλογος του Λυκείου Κανήθου κ. Αμαλία Κοτσαλά, στην Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώον και εν συνεχεία παρακολούθησε την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στην Παραλία Χαλκίδος.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, προεξήρχε στην Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Ευαγγελιστρίας Θεομήτορος, στους δρόμους της συνοικίας Κανήθου και στην συνέχεια χοροστάτησε στην Ακολουθία του μεθεορτίου Εσπερινού, στο τέλος του οποίου συνεχάρη τον Προϊστάμενο της Ενορίας και Διευθυντή του Ιδιαιτέρου Γραφείου του στην Μητρόπολη Αρχιμ. Θεοφύλακτο Τσαγκάρη, τους συνεφημερίους του Πρωτοπρεσβυτέρους Θεόδωρο Πάζιο και Ευάγγελο Γαλάνη, τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, τους ιεροψάλτες κ. Γεώργιο Γερογιάννη και κ. Στυλιανό Καραβά και όλους τους συνεργάτες και εθελοντές της Ενορίας για την διοργάνωση της Πανηγύρεως.

http://www.imchalkidos.gr/Site/ePost/PostAlone.asp?Lang=0&Rec=3191&Pos=1&fbclid=IwAR2cwkbcfH-mNQZyqBAWOoTwWSWgTVnA_qmIBIYVLoJ93tUEW15pT_vweZg#prettyPhoto 

 

 

Afisa MtI

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

ΤΟΜΕΑΣ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΏΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ Β. ΕΥΒΟΙΑΣ

6η ΕΤΗΣΙΑ ΕΣΠΕΡΙΔΑ

ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΩΝ KAKOΔΟΞΙΩΝ

ΤΩΝ «ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ»

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ KAI NOMIKEΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ

ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019 & ΩΡΑ 18.00 Ι.Ν. ΟΣΙΑΣ ΜΑΡΙΑΣ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗΣ (ΙΣΤΙΑΙΑ)

Ο 21ος αιώνας έχει χαρακτηρισθεί από πολλούς ως εποχή αποστασίας πολλών ανθρώπων από το Θεό - Δημιουργό τους. Πράγματι! Αυτή την εποχή, δραστηριοποιούνται και στη χώρα μας εκατοντάδες αιρετικές και παραθρησκευτικές ομάδες, οι οποίες δημιουργούν ποικίλλα κοινωνικά, οικογενειακά, ατομικά προβλήματα. Στην 6η αυτή Εσπερίδα θα εξετάσουμε τους «Μάρτυρες του Ιεχωβά», τις μεθόδους διάδοσης των πλανεμένων και μη συμβατών με την Ορθόδοξη πίστη διδασκαλιών τους και τις κοινωνικές και νομικές προεκτάσεις των δραστηριοτήτων τους

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ:

Πρωτ. Στέφανος Στεφόπουλος, Υπεύθυνος δια την ποιμαντικήν αντιμετώπισιν των αιρέσεων Αρχιερατικής Περιφερείας Ιστιαίας «Μάρτυρες του Ιεχωβά: ‘’ἰῶτα ἓν ἢ μία κεραία οὐ μὴ παρέλθῃ’’ (Ματθ. ε’ 18)»

Ιωάννης Μηλιώνης, Συντ/χος Εκπαιδευτικός, Ειδικός Ερευνητής, Μέλος Δ.Σ. Πανελληνίου Ενώσεως Γονέων (ΠΕΓ) & Νικόλαος Μηλιώνης, Προγραμματιστής, Ερευνητής, Μέλος ΠΕΓ «Οι κακοδοξίες των ‘’Μαρτύρων του Ιεχωβά’’».

Χαράλαμπος Άνδραλης, Δικηγόρος Πειραιώς «Νομική αντιμετώπιση των αιρετικών και παραθρησκευτικών ομάδων».

Νικόλαος Κανελλόπουλος, Δικηγόρος Αθηνών, LLM Πανεπιστημίου Χαϊδελβέργης «Κοινωνικές εκτροπές και αδιέξοδα στο χώρο των αιρέσεων και της παραθρησκείας».

Ηχητική παρέμβαση από πρώην μέλος των «Μαρτύρων του Ιεχωβά».

Αρχιμανδρίτης π. Ιωάννης Βουτσιλάκος, Ιεροκήρυκας και Υπεύθυνος Ποιμαντικής για την αντιμετώπιση των Αιρέσεων Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος

Πρωτοπρεσβύτερος Στέφανος Στεφόπουλος, Εφημέριος Ταξιάρχη Ωρεών και Υπεύθυνος Ποιμαντικής για την αντιμετώπιση των Αιρέσεων Αρχιερατικής Περιφερείας Ιστιαίας.

Την εσπερίδα θα κλείσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ.κ.Χρυσόστομος

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΩΣ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ Β. ΕΥΒΟΙΑΣ

Prosklisi MtI 2

Prosklisi MtI 1

 

Η  ενορία μας προγραμματίζει προσκυνηματική εκδρομή στην Ι. Μονή Παναγίας Προυσιωτίσσης Ευρυτανίας, την Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018. Μετά το προσκύνημα θα επισκεφθούμε παραδοσιακά χωριά της περιοχής για ανάπαυση, περίπατο και φαγητό και θα επιστρέψουμε για καφέ στο Καρπενήσι. Αναχώρηση από την πλατεία Ι.Ν. Αγ. Ταξιαρχών στις 6:30 π.μ. και επιστροφή μέσω Αρκίτσας με το πλοίο των 9 μ.μ. Το εισιτήριο που περιλαμβάνει το πούλμαν και τα ναύλα τιμάται στα 20 ευρώ. Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 6973897378

mitr xalkidos

Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019 το απόγευμα, στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κανήθου Χαλκίδος, με πρωτοβουλία του Προϊσταμένου του Ι. Ναού Αρχιμ. Θεοφυλάκτου Τσαγκάρη και των συνεφημερίων του Πρωτοπρεσβ. Θεόδώρου Πάζιου και Πρωτοπρεσβ. Ευαγγέλου Γαλάνη και των μελών του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, πραγματοποιήθηκε Εκδήλωση, αφιερωμένη στον νέο Άγιο της Τοπικής μας και της Καθολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας του Χριστού, τον προσφ?τως καταταγέντα στο Αγιολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας με απόφαση του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου, Όσιο Ιάκωβο (Τσαλίκη), τον διατελέσαντα Ηγούμενον της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος.
Την Εκδήλωση προλόγισε ο Προϊστάμενος του Ι. Ναού π. Θεοφύλακτος και πλαισίωσε ο Χορός Ιεροψάλτών του Συλλόγου Ιεροψαλτών Νομού Ευβοίας «ο ΠαπαΓιώργης Ρήγας», υπό την Διεύθυνση του Προέδρου αυτού κ. Γεωργίου Γερογιάννη, Πρωτοψάλτου του Ι. Ναού και Καθηγητού της Μουσικής.
Ο Χορός των Ιεροψαλτών απέδωσε τροπάρια από την Ιερά Ακολουθία του Οσίου Ιακώβου, την οποία συνέγραψε ο Σεβασμιώτατος Μητρόπολιτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και ενεκρίθη από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος. Τα τροπάρια προλόγισε ο Πρωτοψάλτης του Ι. Ναού Αγίου Αθανασίου Κύμης κ. Ευάγγελος Στάμου.
Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος είχε την κεντρική ομιλία της Εκδηλώσεως, στην αρχή της οποίας συνεχάρη τους διοργανωτές και τον Σύλλογο των Ιεροψαλτών που με τέχνη ιερά απέδωσε την ιερά Υμνολογία του Αγίου Ιακώβου, καθώς και τους πληθωρικά παρευρεθέντες πιστούς αφού, όπως τόνισε, η ανακήρυξη ενός Αγίου αποτελεί έκφραση της συνείδησης της Εκκλησίας, του Ιερού Κλήρου και του πιστού Λαού.
Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος, με αφορμή την έναρξη του Τριωδίου ανέφερε ότι αποτελεί μια ουσιαστικη αφορμή αναθεωρήσεως του βίου και επιστροφής στο Θεό, προβάλλοντας ταυτόχρονα τον Άγιο Ιάκωβο, ως τον άνθρωπο εκείνο του Θεού, ο οποίος διαρκώς ευρισκόταν σε αγώνα προσωπικού αγιασμού και έτσι είχε σύνοικο τον Θεό στην καρδία του, ενώ ανέλυσε με συγκεκριμένα παραδείγματα από την ζωή του Αγίου Ιακώβου, το πώς είχε τελωνικό ήθος και, κατά συνέπεια, παρέμενε αληθινά ταπεινός άνθρωπος, τόσο στη σχέση του με τον Θεό, όσο καί στη σχέση του με το Πανάγιο Σώμα του Χριστού, την Αγία Εκκλησία, καθώς και με τον εαυτό του, αλλά και στη σχέση του με τους άλλους ανθρώπους.
Τόνισε, ακόμη, το προσευχητικό ήθος του Αγίου Ιακώβου, το οποίο ποτέ δεν πρόβαλε στους ανθρώπους, καθώς και την μεγάλη φιλανθρωπική του διάθεση προς όλους ανεξαιρέτως του ανθρώπους, προς τα φιλανθρωπικά Ιδρύματα της Ιεράς Μητροπόλεως και ευρύτερα, την οποία άφησε ως παρακαταθήκη και στα πνευματικά του τέκνα και γι’ αυτό η φιλανθρωπική αυτή προσφορά της Ιεράς Μονής του Οσίου Δαυΐδ συνεχίζεται μέχρι και τις ημέρες μας.
Κλείνοντας την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι ο Θεός δεν αφήνει ποτέ αμάρτυρο τον λαό Του και γι’ αυτό στέλνει τους Αγίους Του, οι οποίοι είναι και παραμένουν «προστάτες του γλενους παντός».
Στην Εκδήλωση αυτή της Τοπικής κατά Χαλκίδα Εκκλησίας συμμετείχαν πολλοί Κληρικοί της Πόλεως Χαλκίδος και των περιχώρων της, όπως και πλήθος ευσεβών χριστιανών, οι οποίοι γέμισαν τον ευμεγέθη Ιερό Ναό μέχρι τά πρόπυλά του, μεταξύ των οποίων και τα ανήψια του Οσίου Ιακώβου, ενώ η Εκδήλωση μεταδόθηκε σε απευθείας σύνδεση από τόν Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος.
Φωτογραφίες: Παρασκευή Σπυροπούλου
 
http://www.imchalkidos.gr/Site/ePost/PostAlone.asp?Lang=0&Rec=3154
 

Επιστολἠ προς Υπουργό Παιδείας

για τις “Έμφυλες Ταυτότητες”

προς ενημέρωση και υπογραφή

Αγαπητοί συμπολίτες,

Απευθυνόμαστε σε όλα τα υπεύθυνα μέλη της δημοκρατικής μας κοινωνίας, που έχουν ενδιαφέρον ενημέρωσης και δράσης για σημαντικά θέματα όπως είναι τα ιδανικά και οι θεμελιώδεις αξίες της κοινωνίας και του πολιτισμού μας.

Με επίγνωση των ευθυνών μας προς τους νέους  και της υποχρέωσής μας να τους παρέχουμε υψηλού επιπέδου μόρφωση και παιδεία, θεωρούμε καθήκον μας να σας ενημερώσουμε σχετικά με ένα φλέγον ζήτημα που αφορά την Θεματική Εβδομάδα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Οι απόψεις μας αναπτύσσονται περιληπτικά στο επισυναπτόμενο ενημερωτικό σημείωμα, και εκτενώς στην επισυναπτόμενη επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας. Εάν συμφωνείτε με το περιεχόμενο και τα αιτήματα της επιστολής, μπορείτε:

• Nα ενισχύσετε την προσπάθεια μας προσυπογράφοντάς την. Για τον σκοπό αυτό αρκεί να απαντήσετε στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. αναφέροντας το ονοματεπώνυμο και την ιδιότητά σας (σπουδές, επάγγελμα ή γονεϊκή ιδιότητα. Π.χ. Μαρία Αναστασίου, λογίστρια, γονέας).

• Να διαδώσετε αυτό το κείμενο

Σημείωση: Τα προσωπικά σας στοιχεία δεν θα χρησιμοποιηθούν για κανέναν άλλο σκοπό εκτός από τον ανωτέρω αναφερόμενο, ούτε θα αποθηκευτούν.

 

ΟΔΥΣΣΕΙΑ Ομάδα Δράσης για την Υγεία, τις Σχέσεις, την  Σεξουαλικότητα, την Εκπαίδευση, τα Ιδανικά, τις Αξίες

www.odysseia-society.gr

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Προς ενημέρωσή σας επισυνάπτουμε το «ποια είναι η ΟΔΥΣΣΕΙΑ». Εάν επιθυμείτε να επικοινωνούμε μαζί σας για τις δράσεις μας παρακαλούμε ενημερώστε μας στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.