χιτλερ
 
Προσφιλής Νεοταξική πρακτική τυγχάνει η χρήση ή μάλλον η αψυχολόγητη εκτόξευση επιθετικών προσδιορισμών εναντίον αντιφρονούντων. Συχνά με λέξεις των οποίων η σημασία διαστρεβλώνεται με την κακή και άστοχη χρήση της. Όταν, για παράδειγμα, κακοποιείται η σημασία της λέξης "συνωμοσία". Με άλλο νόημα τη λέμε εμείς και με άλλη την εκτοξεύουν οι μη ανεχόμενοι τον διάλογο λεξοπλάστες. 
 
Και πάντα αυτές οι ανανοηματοδοτημένες λέξεις δαιμονοποιούν ανθρώπους. Έτσι ο στοχευμένος καθίσταται ανίσχυρος να επηρεάσει άλλους ανθρώπους. Πολύ βολικό ε;
 
Ας δούμε ένα παράδειγμα. Η Νέα Τάξη Πραγμάτων σιχαίνεται τον όρο "πατριώτης"!
 
Νεοταξικη Λεξοπλαστικηοιος είναι για τον κοινό νού ο πατριώτης; Αυτός που αγαπάει την πατρίδα του. Ο τρόπος για να αποδείξει κάποιος ότι είναι πατριώτης ως αγαπών την πατρίδα του είναι γνωστός σε όλους (στρατιωτική θητεία, παρελάσεις, εθνικές επέτειοι, τηρητής των νόμων, γνώστης της ιστορίας της, διδασκαλια των επομένων γενεών, κ.α.). 
 
Έρχεται λοιπόν η ΝΤΠ και λέει ότι από εδώ και πέρα όποιος τα πιστεύει αυτά είναι "εθνικιστής". Τι έγινε τώρα; Δημιούργησε ενοχές σε πολλούς που πιστεύουν όλα αυτά και τιμούν την πατρίδα τους, τους έκλεισε το στόμα γιατι δεν αντέχουν αυτοί στη "ρετσινιά" του πατριώτη και πλέον ακοκουθούν τη νέα τάση που για να είσαι πατριώτης πρέπει πρώτα να ξεχάσεις τι χαρακτηρίζει έναν πατριώτη- τουλάχιστον έτσι όπως είχαν γαλουχηθεί πριν γενεές γενεών! Και για να μπει και η "ταφόπλακα", ο κάθε λογής πατριώτης με την "προ-Νεοταξική" έννοια είναι επιπλέον "σκοταδιστής", "μισαλλόδοξος", "ρατσιστής", "ξενοφοβικός", κ.λ.π.
 
Βοήθειά μας!
 
 
 
 

Γράφει ο Γιώργος Παύλος στην Romfea.gr

π. Καθ. Φυσικής και Φιλοσοφίας ΔΠΘ


Δέκα και πλέον ημέρες ζω σε απομόνωση με τα συμπτώματα του κορωνοϊού.

Οι γιατροί μού βρήκαν και μορφή πνευμονίας. Δοκιμάζω όλο το πακέτο. Πρότειναν να μπω σε πρόγραμμα οξυγόνου.

Υπέγραψα στο νοσοκομείο κι έφυγα με δική μου ευθύνη, για να μην μπω σε κλίμα φόβου και πανικού, αλλά και για να γράψω αυτό το κείμενο που ενδεχομένως να είναι και το τελευταίο.

Δεν γνωρίζω τι θα συμβεί αύριο. Αν θα ζήσω ή αν θα πεθάνω. Ελπίζω μόνο στον Θεό. Ξέρω ως επιστήμονας πως και για ελάχιστο κλάσμα του δευτερολέπτου να έρθεις από το μη είναι στο είναι και να δεις το φως του ήλιου είναι μυστήριο και θαύμα μέγιστο.

Δώρο που ποτέ δεν μπορείς να ξεπληρώσεις. Ουδείς μπορεί να το ξεπληρώσει, κι ακόμη περισσότερο, να το αποκωδικοποιήσει ευκόλως.

Ποσό περισσότερο όταν σου δόθηκαν εντελώς δωρεάν να ζεις δεκάδες χρόνια και δισεκατομμύρια δευτερόλεπτα. Γι᾽ αυτό είμαι ευγνώμων σε όλους και σε όλα. 

Αποφάσισα να αντισταθώ και να μην αποδεχθώ το πακέτο του φόβου που διαχειρίζονται γιατροί, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, αλλά, δυστυχώς, και η πλειοψηφία των εκκλησιαστικών ηγετών.

Άλλο η αγάπη της ζωής και άλλο ο διαδιδόμενος φόβος και πανικός του κορωνοϊού.

Η βαθειά αγάπη της ζωής σε συμφιλιώνει και με τον θάνατο και σου δίδει το κλειδί της πόρτας του θανάτου να την περάσεις ήρεμος και δοξολογώντας.

Ο διαδιδόμενος φόβος και πανικός του κορωνοϊού σου χαλάει την ψυχή και σε εμποδίζει να δεις τις πραγματικές διαστάσεις των γεγονότων.

Τα ίδια τα μέτρα του κορωνοϊού δολοφονούν μαζικά τους ανθρώπους και στο σώμα και στην ψυχή και στο πνεύμα.

Όταν αντιληφθούμε το συντελούμενο ψεύδος και έγκλημα δεν θα συγχωρούμε ούτε τους εαυτούς μας, ούτε τους άλλους που το επιτρέψαμε να συμβεί.

Ως Έλληνες και ως Χριστιανοί ιδίως έχουμε ευθύνη για την ιστορία. Δεν πρέπει να ζούμε ως κλέφτες και ως δούλοι αλλά ως υπεύθυνοι για όλους και για όλα. 

Θέλω να έχω προσωπική ευθύνη του θανάτου ή της ζωής μου. Θεωρώ πιο σημαντικό από το να ζήσω λίγο ακόμη χρόνο, μέσα στο κλίμα φόβου που διαμορφώνεται παγκόσμια, να γράψω αυτούς του λογισμούς μου, όσο ακόμη ελέγχω το σώμα μου και είμαι κύριος της λογικής μου.

Θέλω ως επιστήμονας, ως διανοούμενος και ως χριστιανός να ενισχύσω τον αγώνα πολλών ευαίσθητων ανθρώπων στην Ελλάδα και διεθνώς που έχουν το θάρρος να ανθίστανται και να αποκαλύπτουν το ειδεχθές και παγκόσμιο έγκλημα της χειραγωγούμενης πανδημίας του κορωνοϊού.

Αυτά τα Θεοφάνεια δεν πρέπει να εμποδίσουμε τον Χριστό να βαπτισθεί στα Ιορδάνεια ύδατα και να αγιάσει όλα τα ύδατα και όλη την κτίση.

Οποίος ιερέας και αρχιερέας, όποιος λαϊκός ή κληρικός, όποιος άνδρας ή γυναίκα φοβηθεί την ζωή του και δεν προστρέξει να αγιάσει και να αγιασθεί στα ύδατα, δεν είναι άξιος να ζει.

Δεν είναι άξιος να φέρει το όνομα του Χριστού. Αυτά τα Θεοφάνεια ο Χριστός θέλει να μας ελευθερώσει από τον φόβο του θανάτου της πανδημίας και της ασθένειας.

Ούτε τα εμβόλια, ούτε οι γιατροί, ούτε η επιστήμη, τίποτε απ᾽ αυτά, και ουδείς των ανθρώπων, μπορεί να μας σώσει από τον βέβαιο θάνατο.

Είμεθα ήδη νεκροί, είμαστε πολύ νεκροί, αφού φοβόμαστε τον θάνατο. Ο αληθινά ζωντανός δεν φοβάται τον θάνατο, αφού ήδη ζεί. Ζει δια του Χριστού και για τον Χριστό.

Ζει πέραν των βιολογικών νόμων της φθοράς. Οι Μυροφόρες γυναίκες είδαν τον λίθο μετατοπισμένο και είδαν τον αστραπόμορφο άγγελο να τους δείχνει το κενό μνήμα. Κι ακολούθως είδαν τον Ίδιο τον Χριστό. 

Ουδείς και τίποτε αυτό τον καιρό δεν μπορεί να μας δώσει δύναμη, βεβαιότητα και αίσθημα ασφάλειας παρά μόνο η Εκκλησία και τα Θεία Μυστήριά της.

Αυτά τα Θεοφάνεια θα είναι η κρίση της ιστορίας. Εάν η ιστορία μπορεί ν᾽ αντέξει την Αλήθεια ή αν προτιμά το ψεύδος.

Η Εκκλησιαστική Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος και κάθε Ορθόδοξης Εκκλησίας οφείλει σε αυτά τα Θεοφάνεια να δείξει ότι ο Χριστός δεν ανταλλάσσεται με τίποτε στον κόσμο. Ούτε με την υγεία μας, ούτε με τους εαυτούς μας.

Ο Χριστός είναι το μοναδικό, που και χίλιες φορές να πεθάνουμε γι᾽ αυτόν, πάλι είναι τίποτε. Σαφώς δεν θα δοκιμάσουμε και δεν θα πειράξουμε τον Θεό.

Ούτε όμως θα τον υποκαταστήσουμε με τον ανθρώπινο φόβο, τον πανικό, τους γιατρούς και τους πολιτικούς. Εάν ο Χριστός θέλει μπορεί να διώξει και κορωνοϊούς και αρρώστιες εν ριπή οφθαλμού, αφού όλα τα κτιστά τα κρατά στο χέρι Του. Τα αφήνει να δοκιμάζονται όλα τόσο όσο απαιτείται για το καλό μας. 

Στον μέγιστο των Αποστόλων Παύλο που τρεις φορές ζήτησε από τον Χριστό να τον θεραπεύσει από βαριά ασθένεια, ο Χριστός του το αρνήθηκε και του είπε: ῾σου αρκεί η Χάρις μου᾽.

Διότι η Δύναμις του Θεού εν ασθενεία του ανθρώπου τελειούται. Και αν σήμερα δεν έχουν πεθάνει πολύ περισσότεροι άνθρωποι αυτό δεν οφείλεται τόσο στα ιατρικά μέτρα, που και σε αυτά μπορεί να οφείλεται διότι και αυτά είναι δώρο Θεού, όσο πρωτίστως στο έλεος και την αγάπη του Θεού για το ανθρώπινο πλάσμα του. 

Ουδείς ντετερμινισμός ισχύει στο κτιστό. Όλα κατασκευάζονται διαρκώς από αγάπη και συγκρατούνται διαρκώς στο είναι εκ του μη όντος.

Αυτό είναι το μέγιστο θαύμα που μας διδάσκει η ίδια η επιστήμη και η φυσική θεωρία. Ένα λουλούδι που ανθίζει, ένα φυτό, ένα ζώο, μια ακτίνα φωτός κι ένα σύννεφο που βρέχει, όλα είναι μυστήριο αγάπης και ελευθερίας του Θεού. Πολύ περισσότερο, ένας άνθρωπος.

Ο δυτικός άνθρωπος απώλεσε αυτή την Σοφία και αυτήν την Εμπειρία, γι᾽ αυτό με τις τέχνες του και τις τεχνολογίες του γεννά μέσα του και έξω τον θάνατο. 

Πρώτα ζούμε σωστά, τρεφόμαστε σωστά, λογιζόμαστε και στοχαζόμαστε σωστά, προσευχόμαστε σωστά, πρώτα προλαμβάνουμε και μετά, αν χρειαστεί τρέχουμε να θεραπευθούμε, σωστά πάλι.

Εμείς ξεχάσαμε όλα αυτά, την πρόληψη και την συντήρηση, και μείναμε στο τελευταίο, δηλαδή την θεραπεία, και μάλιστα ούτε και αυτή σωστά. Ξεχάσαμε σήμερα να ζούμε σωστά, ως Πολιτεία, ως κοινωνία, ως εκκλησία, ως λαός, και γι᾽ αυτό γεμίσαμε φόβο, πανικό και θάνατο παντού, μέσα μας και γύρω μας.

Οποίος κατανοεί την φοβερή ισορροπία και αρμονία της ζωής, τους φοβερούς συντονισμούς μέσα στο ανθρώπινο κύτταρο και το ανθρώπινο σώμα, στα μικρομόρια της ύλης και σε όλες τις δυνάμεις της φύσης, από το υποατομικό μέχρι και το γαλαξιακό και συμπαντικό επίπεδο, τότε ο κορωνοϊός κι όλες οι ασθένειες μαζί, είναι κάτι το εντελώς ασήμαντο μπροστά σε όλο αυτό το θαύμα της ζωής και το θαύμα του Θεού. ῾Ως εμεγαλύνθη τα έργα σου Κύριε, πάντα εν Σοφία εποίησας᾽.

Γι᾽ αυτό είναι αμαρτία και μάλιστα μέγιστη, ο φόβος, ο κάθε φόβος. Κι ο Απόστλος Πέτρος όταν φοβήθηκε, άρχισε να βουλιάζει.

Και η Πολιτεία, οι φορείς Υγείας, η Εκκλησία, όλοι, θα έπρεπε με πολύ μεγαλύτερη σοφία να έχουν διαχειριστεί και να διαχειριστούν από τούδε και στο εξής αυτήν την ιστορία του κορωνοϊού. Από εμάς εξαρτάται το αν θα αυξηθούν ή θα ελαττωθούν περαιτέρω οι θάνατοι. 

Ο άνθρωπος είναι σώμα, ψυχή, πνεύμα. Τα Μυστήρια της Εκκλησίας είναι η βάση της ζωής, κι ας μην φαίνεται στους πολλούς αυτό.

Μετά έρχονται οι ανθρώπινες γνώσεις και επιστήμες. Γι᾽ αυτό είναι καταστροφικό να κλείνουν οι εκκλησίες και να μη τελούνται τα θεία Μυστήρια.

Έχουμε μια ευκαιρία να επανορθώσουμε το κακό αυτά στα Θεοφάνεια. Με αποστάσεις, με μέτρα, με ό,τι άλλο όσοι έχουμε υγεία και δύναμη, ας μην περιφρονήσουμε το Μυστήριο της Θείας Βαπτίσεως. Ας μετανοήσουμε όλοι, και οι πολιτικοί και οι εκκλησιαστικοί και ο λαός. 

Σήμερα κάτι πολύ άσχημο, πολύ ολισθηρό, πολύ ψευδές συμβαίνει στην Ελλάδα. Δήθεν χάριν της Δημόσιας Υγείας εκδιώκεται από την Ελλάδα εδώ και ένα χρόνο περίπου ο ίδιος ο Χριστός και η Εκκλησία Του.

Η κάθε κυβέρνηση έρχεται να γκρεμίσει ό,τι δεν γκρέμισε η προηγούμενη. Τώρα όμως, στο όνομα δήθεν της δημόσιας υγείας συντελείται ένα πρωτοφανές ξεθεμελίωμα της Ορθόδοξης Εκκλησίας και της Ορθόδοξης Ελλάδας.

Επί ένα χρόνο εκδιώκεται με ύπουλο και εντελώς δαιμονικό τρόπο, συστηματικά και με αποφασιστικότητα, ο Χριστός από την Ελλάδα.

Τώρα μας απομένει ο υπέρ πάντων αγώνας. Η Ορθόδοξη Ελλάδα, κλήρος και λαός έχει αποκοιμηθεί επικίνδυνα στην θανατηφόρο αγκαλιά της άθεης και βαριά άρρωστης Πολιτείας, δεξιάς ή αριστερής απόχρωσης. Εάν αφήσουμε να συνεχιστεί αυτός ο ολισθηρός κατήφορος, το ξύπνημα θα είναι πολύ οδυνηρό για όλους τους Έλληνες.

Δεν θα υπάρχουν στην Ελλάδα ούτε Έλληνες ούτε Ορθόδοξοι. Η παρούσα ανίερη συμμαχία Εκκλησιαστικής Ιεραρχίας και Πολιτείας θα στοιχίσει ένα τραγικό ιστορικό τέλος. Και βεβαίως μια αρχή εξυγίανσης των πάντων.

Η επερχόμενη καταιγίδα θα ξεπλύνει τα πάντα και θα παρασύρει κάθε σαβούρα από παντού. Από την πολιτική, την Δικαιοσύνη, την Αστυνομία, την Εκκλησία, από παντού. Στο τέλος όλα θα λάμψουν ως ο ήλιος.

Αυτά τα μέτρα του κορωνοϊού ξεθεμελιώνουν τα πάντα. Θα μπορούσαν όλα να γίνουν πολύ νοικοκυρεμένα, φιλάνθρωπα, δίκαια, δημοκρατικά και ορθόδοξα.

Έχουμε ήρωες και σοφούς επιστήμονες που μας δείχνουν το σωστό δρόμο. Για παράδειγμα, στο Νοσοκομείο ῾῾Άγιος Ανδρέας᾽᾽ στην Πάτρα, εκεί όπου απαγόρευσαν να πλησιάζουν οι άνθρωποι τον Άγιο Ανδρέα και την Εκκλησία του, ταπεινοί και αφανείς ήρωες γιατροί, πνευμονολόγοι, καρδιολόγοι και άλλοι, σώζουν πραγματικά ανθρώπινες ζωές από τον κορωνοϊό, χωρίς διασωληνώσεις και χωρίς βίαιες ενέργειες πάνω στα ανθρώπινα σώματα. Με ήπια μέτρα ιατρικά, με σοφία και με αγάπη για τον άνθρωπο, όπως με διαβεβαίωσε ο ίδιος ο Λεωνίδας Στέλλας, φέρνουν πίσω στην ζωή ακόμη και ανθρώπους σε πολύ προχωρημένες ηλικίες και με βαριά συμπτώματα κορωνοϊού. 

Η ιατρική κοινότητα αλλά και η εκκλησιαστική ιεραρχία έχουν μερίδιο μεγάλης ευθύνης διότι δεν αντέδρασαν στην αυθαιρεσία της Πολιτείας.

Η Εκκλησία θρήνησε και μπορεί να θρηνήσει και πολλά μέλη της που έφυγαν ή θα φύγουν από κορωνοϊό, διότι αποδέχθηκε τυφλά και πειθήνια τα μέτρα της Πολιτείας, χωρίς να συνυπολογίσει ούτε την ιστορία της αλλά ούτε και τον λαό της που ζητούσε να μην κλείσουν οι εκκλησίες το περασμένο Πάσχα, αλλά και τώρα, τα Χριστούγεννα.

Άδειασαν τις εκκλησίες και γέμισαν τα νοσοκομεία. Αυτά είναι τα αποτελέσματα μιας εκκλησιαστικής ηγεσίας εγκλωβισμένης σε επικίνδυνο εναγκαλισμό με μια άρρωστη Πολιτεία.

Ο τρομαγμένος και φοβισμένος λαός έγινε ευάλωτος στην αρρώστια, ιδίως διότι κανείς δεν του μίλησε και δεν τον συμβούλευσε για πρόληψη και στήριξη του ανοσοποιητικού συστήματός του.

Μόνο για μάσκες, για εμβόλια, για εγκλεισμό και για νεκρούς ακούει κανείς, από το πρωί ως το βράδυ. Αν παρακολουθείς και αποδέχεσαι όλα αυτά, έχεις ήδη αρχίσει να νοσείς πριν καν κολλήσεις τον κορωνοϊό. 

Η αποδοχή εκ μέρους της εκκλησιαστικής ηγεσίας της απαγόρευσης της Πολιτείας να επιτελέσει το μυστήριο του Αγιασμού των υδάτων, θα είναι αιτία ακόμη μεγαλύτερης επιδείνωσης. Θα λειτουργήσουν πνευματικοί νόμοι.

Γι᾽ αυτό η εκκλησιαστική ηγεσία φέρει τεράστια ευθύνη σε όλη αυτή την ιστορία του κορωνοϊού, διότι άφησε τον λαό της πνευματικά απροστάτευτο. Η Παναγία έσωσε με σκανδαλώδες θαύμα μια νεαρά αξιωματικό από την πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου πριν λίγο καιρό, για να μας διδάξει όλους, κλήρο και λαό, πως οι πνευματικοί νόμοι είναι ισχυρότεροι από τους φυσικούς νόμους. Ενώ όλοι συντρίφτηκαν από την σύγκρουση στα βράχια της χαράδρας, η νεαρή αξιωματικός προσγειώθηκε ομαλά με το κάθισμά της.

Μάλιστα η Παναγία την παρηγορούσε και δεν την άφηνε να δει τα συντρίμμια για να μην υποφέρει από το θέαμα του θανάτου. Της είπε, εσύ έζησες για να πεις στους ανθρώπους να πιστεύουν στον Χριστό. Τόσο γλυκιά και τρυφερή είναι η Παναγία.

Θέλησε με το θαύμα αυτό να μας προειδοποιήσει όλους, κλήρο και λαό, πως αν μείνουμε μέσα στην περιοχή των Μυστηρίων της Εκκλησίας θα σωθούμε από τα επερχόμενα κακά. Πόσο λίγο όμως ακούσαμε την Παναγία! Ποσό λίγο λάβαμε όλοι μας, κλήρος και λαός, σοβαρά υπόψιν τις συμβουλές και τις παραινέσεις της Παναγίας!

Και να, τώρα συνεχίζουμε να περιφρονούμε τον Χριστό και την Παναγία. Γι᾽ αυτό η ηγεσία της Εκκλησίας φέρει μεγάλη ευθύνη, διότι έμεινε άρρωστα προσκολλημένη στον φόβο των φυσικών νόμων κι άφησε την δική της δύναμη των Θείων Μυστηρίων ανενεργό.

Αν φωνές όπως ο Μόρφου Νεόφυτος ή ο επιδημιολόγος Γιάννης Ιωαννίδης, και πολλοί άλλοι σοφοί γιατροί που μιλούσαν για μια σοφή διαχείριση των πραγμάτων, εισακούονταν από τους εκκλησιαστικούς και τους πολιτικούς άνδρες, δε θα θρηνούσαμε κανένα θύμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Όλοι γνωρίζουν πως καταπεσμένο ανοσοποιητικό σύστημα, είτε από άγχος, είτε από κακή διατροφή κι έλλειψη άθλησης και φυσικής ζωής, είτε από έλλειψη φροντίδας και πρόληψης πρωτοβάθμιας ιατρικής, όχι μόνο στον κορωνοϊό δεν μπορεί να αντισταθεί, αλλά ούτε και σε απλή καθημερινή γρίπη και ίωση.

Τα μεροληπτικά στρατευμένα με την Πολιτεία ΜΜΕ και οι πληρωμένοι δημοσιογράφοι των απέκρυψαν την αλήθεια από τον ελληνικό λαό, και τον οδήγησαν στην απόγνωση, τον φόβο και τον πανικό, καταβάλλοντας ακόμη περισσότερο το ανοσοποιητικό του σύστημα.

Οι ιεράρχες της Εκκλησίας εγκλημάτησαν, διότι λειτούργησαν ως ενισχυτής και αναμεταδότης του φόβου και του πανικού, αντί να απαιτήσουν να μην παύσουν ούτε στιγμή τα Μυστήρια της Εκκλησίας, ακόμη κι αν ελάμβαναν χώρα στην ύπαιθρο και με μια σοφή τήρηση μέτρων προφύλαξης.

Η ιστορία τα καταγράφει όλα και θα μας τα πετάξει όταν πρέπει μπροστά στα μούτρα μας. Θα έρθει η ώρα που θα βρεθούμε όλοι μας, λαϊκοί, κληρικοί ιεράρχες και όποιοι άλλοι, ενώπιοι ενωπίω και το ψέμα μας θα μας καταδικάσει αμείλικτα. 

Η Αλήθεια της Ορθόδοξης Εκκλησίας είναι η κρίση του κόσμου όλου. Οποίος σμικρύνει την Αλήθεια της Εκκλησίας, λαϊκός ή κληρικός, θα σμικρυνθεί ο ίδιος αμείλικτα έως τέλους. Η Εκκλησία του Χριστού είναι η Αλήθεια του κόσμου, του ανθρώπου και της ιστορίας του. Ουδείς δύναται να σμικρύνει και να ελαττώνει το μυστήριο αυτό.

Όποιος αντισταθεί σε αυτήν την Πέτρα και τον Ακρογωνιαίο αυτόν Λίθο, ῾όν απεδοκίμασαν οι οικοδομούντες᾽, θα διαλυθεί και θα συντριφθεί απ᾽ αυτόν.

Οι Ορθόδοξοι ιεράρχες μας δεν θα έπρεπε να λησμονούν ούτε στιγμή πως τα πάντα στον κτιστό κόσμο ευρίσκονται μέσα στην Άκτιστο Ενέργεια του Ακτίστου Θεού.

Άρα τίποτε δεν βλάπτει τον άνθρωπο, αν ο Θεός δεν θέλει και δεν επιτρέπει. Και δυστυχώς, ενώ οι επιστήμονες μας προειδοποιούν πως αυτά τα εμβόλια mRNA δεν έχουν δοκιμαστεί και μπορεί να επιφέρουν άγνωστες παρενέργειες, οι ιεράρχες μας συνωστίζονται να εμβολιαστούν για να δώσουν το καλό παράδειγμα. 

Ίσως έτσι μαζεύουν πόντους για αυριανή πιθανή ανάδειξή των σε ανώτερες εκκλησιαστικές θέσεις, αφού κατά πως φαίνεται ο μεγάλος αδερφός έχει παρεισφρήσει και στην διοίκηση της Εκκλησίας. 

Όσοι Έλληνες, άνδρες και γυναίκες, παιδιά και μοναχοί, λαϊκοί και κληρικοί, και όσοι επίσκοποι και ιεράρχες μπορούν να αντιληφθούν τα σημεία των καιρών, καλούνται όλοι τώρα να ενωθούν σε μια ψυχή και σε μια καρδιά, και να σώσουν αυτό τον λαό, αυτό τον πολιτισμό.

Να σώσουν αυτή την πίστη κι αυτή την ιστορία. Για χάρη όλης της ανθρωπότητας κι όλων των ανθρώπων.

Εάν αφήσουμε σήμερα να πέσει νεκρή η Ορθόδοξη Ελλάδα, τότε αφήνουμε να πεθάνει ο όλος άνθρωπος.

Διότι η Ελλάδα είναι μέτρο μοναδικό και ασύγκριτο Αλήθειας και Ομορφιάς και Δικαιοσύνης. Διότι η Ελλάδα έχει ταυτιστεί με τον Χριστό, ακόμη και προ Χριστού.

Χωρίς τον Χριστό δεν έχουμε Ελλάδα. Και χωρίς τους Έλληνες Πατέρες της Εκκλησίας δεν έχουμε ούτε Αλήθεια, ούτε Εκκλησία, ούτε Μυστήρια, ούτε Αγιασμό, ούτε Θέωση, ούτε Χριστό. Δεν έχουμε ούτε Θεό, ούτε άνθρωπο. Ας προσέξουμε, διότι το έδαφος είναι ολισθηρό και ο Ουνιτισμός ήταν πάντα ο κρυφός πειρασμός των Ορθοδόξων. 

Ουδεμία κυβέρνηση και ουδείς Πρωθυπουργός, ουδεμία επιστήμη, ουδείς Αρχιεπίσκοπος και ουδεμία Σύνοδος δικαιούνται να κλείσουν τις εκκλησίες στον πιστό λαό και κυρίως να αρνηθούν τον Αγιασμό των Υδάτων και της φύσης όλης, την μεγάλη ημέρα των Θεοφανείων.

Η Ορθόδοξη διαχρονική Ελλάδα έχει όλο το πλήρωμα της Αλήθειας για τον άνθρωπο, για τον κόσμο και για τον Θεό.

Δηλαδή, η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι η Μόνη Αλήθεια και η Μόνη Αληθής Εκκλησία του Θεού στην γη. Διότι ο Χριστός είναι ο Μόνος Αληθινός Θεός, ο προ Αιώνων Θεός Λόγος που γεννήθηκε ως άνθρωπος. Ενώ ήταν και παρέμεινε Αληθής και Τέλειος Θεός έγινε αληθής και τέλειος άνθρωπος. ῾

Ο Λόγος Σάρξ εγένετο και εσκήνωσε εν ημίν᾽. Γι᾽ αυτό η Παναγία είναι η Μόνη, Μοναδική, Αληθής και Υπεραληθής Θεοτόκος. Η Μόνη όντως Κυρία και Βασίλισσα των Ουρανών, Υπερτέρα των Ουρανών.

Το γένος των Ελλήνων έχει ανθρωπίνως μια μοναδική αξία κι έχει να προσφέρει μια μοναδική υπηρεσία στην ανθρωπότητα. Να στρέψει την προσοχή του ανθρώπινου πνεύματος στην αληθή κατεύθυνση φωτισμού του και θεώσεώς του: στον Χριστό, τον Υιό της Παρθένου. Η Ελλάδα έχει αυτή την μοναδική ιστορική αξία και χάρη.

Να λατρεύει και προ Χριστού τον Θεό Λόγο και μετά Χριστόν να αναγνωρίσει στον Χριστό τον Όντως Άκτιστο και Ελεύθερο Θεό και Μοναδικό Δημιουργό του κόσμου όλου. 

Χωρίς την ολότητα των Ελλήνων Πατέρων της Εκκλησίας, από τον Μέγα Αθανάσιο μέχρι τον Άγιο Μάρκο τον Ευγενικό και μέχρι τους σημερινούς Αγίους και μαθητές των Έλληνες, Σλάβους, Ρώσους και άλλους Ορθόδοξους μαθητές και ακολούθους των μεγάλων Ελλήνων Πατέρων της Εκκλησίας, δεν έχουμε Αλήθεια, δεν έχουμε Αληθή Εκκλησία και δεν έχουμε Αληθή Θεό. 

Με τον φόβο του θανάτου από τον κορωνοϊό θέλουν να μας κλέψουν την ίδια την ζωή μας και την ελευθερία μας. Θα τους το επιτρέψουμε να το κάνουν; 

Με όχημα την «τεχνητή» πανδημία του κορωνοϊού, αφού έπρεπε πρώτα να αλλάξουν τα επιστημονικά κριτήρια περί πανδημίας και μετά να μας προκύψει πανδημία, και μετά να βρούμε και νεκρούς πληρώνοντας πολλά εκατομμύρια ευρώ στους δημοσιογράφους και στα ΜΜΕ, καταργείται η Ορθόδοξη Ελλάδα, ο Ορθόδοξος Έλληνας αλλά και κάθε Έλληνας και κάθε Ελλάδα.

Καταργείται το Δίκαιο, το Αληθές, το Νόμιμο, το Σύνταγμα. Καταργείται ακόμη και η αμερόληπτη επιστήμη. Καταργείται η Δημοκρατία, καταργούνται και αναστέλλονται όλες οι ελευθερίες του ανθρώπου και ο άνθρωπος δένεται χειροπόδαρα, στο σώμα και στο πνεύμα, με αλυσίδες βαριές. Κι όλα αυτά δήθεν για το καλό του, δήθεν για την υγεία του.

Όχι φίλοι μου, δεν το θέλουμε αυτό το καλό μας. ῾Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή᾽.

Διότι ο λαός έχει και σοφία κι ένστικτο επιβίωσης. Αν κινδυνεύει η υγεία του, ξέρει να φυλαχθεί και να πάρει και τα απαραίτητα μέτρα. Δεν χρειάζεται ούτε αστυνομία, ούτε χωροφυλακή για να προστατεύσει την υγεία την δική του και των άλλων.

Οι αμερόληπτοι επιστήμονες στην Ελλάδα και διεθνώς, μας συμβούλευσαν επιλεκτικά μέτρα για όσους τα χρειάζονται, όχι πλήρη κατάργηση της ζωής.

Όπως χαρακτηριστικά το διατύπωσε ο Έλληνας επιστήμονας Ιωαννίδης, δεν γκρεμίζεις την πολυκατοικία για να σβήσεις την φωτιά σε ένα διαμέρισμα. Διότι προφανώς θα έχεις πολύ περισσότερα θύματα όπως κι έχουμε.

Γνωρίζω πως η χειρότερη μορφή πανδημίας είναι ο άλογος φόβος που ενσπείρουν στην παγκόσμια ανθρωπότητα άρρωστες συντεχνίες ανθρώπων που ηγούνται των φαρμακοβιομηχανιών, ελέγχουν τους πολιτικούς και μέσω αυτών όλο το κοινωνικοπολιτικό σύστημα, τοπικά και παγκόσμια.

Αυτές οι συντεχνίες κλείνουν τα στόματα επιστημόνων, δημοσιογράφων κι άλλων ελεύθερων ανθρώπων, και όσοι δεν υποτάσσονται διασύρονται ως συνωμοσιολόγοι, ή ακόμη και κλείνονται στην φυλακή με τρόπο εντελώς παράνομο, όπως η περίπτωση της Αμερικανίδας διαπρεπούς επιστήμονος Δρ. Μάικοβιτς.

Αυτές οι μαφιόζικες διεθνείς συντεχνίες ελέγχουν την ανθρωπότητα ως ιδιοκτησία των μέσω μιας μικρής και πιστής ομάδας στρατευμένων κι εξαγορασμένων επιστημόνων αλλά και νεοφανών βαθύπλουτων, τύπου Γκέιτς, Ροκφέλερ, κλπ.

Γι᾽ αυτό έχουν εξαγοράσει κι έχουν διαφθείρει διεθνώς την ιατρική βιομηχανία, τους επιστημονικούς οργανισμούς υγείας, τα ΜΜΕ, την διεθνή πολιτική κοινότητα και τις κυβερνήσεις των κρατών.

Τα ιδρύματα αυτά έχουν βομβαρδίσει τον τρίτο κόσμο, Αφρική, Ασία, Ινδία, με εμβόλια θανατηφόρα κι έχουν αφήσει στρατούς από εκατοντάδες χιλιάδες ή και εκατομμύρια παιδιά ανάπηρα και γυναίκες στειρωμένες. 

Τώρα οι ίδιοι και οι ίδιοι έχουν συλλάβει και επιχειρούν το μεγαλύτερο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Την πλήρη υποταγή των ανθρώπων και την κατάργηση κάθε έννοιας δημοκρατίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στο όνομα δήθεν της Δημόσιας Υγείας καταργείται η ίδια η υγεία, το ίδιο το Δημόσιο, και το ίδιο το Κράτος Δικαίου. 

Μια χούφτα άνθρωποι χρηματοδότησαν τον κορωνοϊό. Δημιούργησαν πατέντες για τον κορωνοϊό κι ετοίμασαν και εμβόλια για να μας σώσουν απ᾽ αυτόν.

Αλήθεια, αν ο κορωνοϊός είναι φυσικό πλάσμα, πώς μπορεί να πατενταριστεί; Αν είναι ανθρώπινο κατασκεύασμα, όπως φαίνεται να είναι και νομπελίστες ειδικοί που το υποστηρίζουν, τότε μπορεί να πατενταριστεί.

Αλλά τότε έχουμε απόδειξη για το μεγαλύτερο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Όταν η κυβέρνηση των ΗΠΑ απαγόρευσε κι έπαψε κάθε σχετική έρευνα για τους κορωνοϊούς, και διέκοψε την χρηματοδότηση ως λίαν επικίνδυνη για το ανθρώπινο είδος, τα ιδρύματα Φαούτσι, Μπιλ Γκέιτς και άλλοι ιδιωτικοί οργανισμοί και φαρμακοβιομηχανίες εντελώς παράνομα και ανήθικα συνέχισαν την επικίνδυνη και απαγορευμένη έρευνα, χρηματοδοτώντας το Ινστιτούτο της Γιουχάν στην Κίνα, απ᾽ όπου και διαδόθηκε ο ιός αυτός.

Παλαιότερα ο Φαούτσι και λοιποί συνεργάτες του απαγόρευσαν και εμπόδισαν να δημοσιευθεί επιστημονική μελέτη της Δρ. Μάικοβιτς που θα έσωζε εκατομμύρια ανθρώπους από τον ιό του HIV (Aids).

Ακολούθως, η ίδια μπήκε στη φυλακή με συνοπτικές και παράνομες διαδικασίες, χωρίς ποτέ να της απαγγελθεί κατηγορητήριο.

Είναι σαφές για κάποιον που μπορεί να αναγνωρίζει τα πράγματα, πως διεφθαρμένοι επιστήμονες και διεφθαρμένοι βαθύπλουτοι παίζουν το πιο επικίνδυνο παιχνίδι στην πλάτη όλης της ανθρωπότητας.

Και όλο το σύστημα διαφθοράς ακουμπάει κι αδρανοποιεί κάθε επιστημονικό, πολιτικό και κοινωνικό φορέα που θα μπορούσε να αφυπνίσει την ανθρωπότητα να προστατευθεί απ᾽ αυτήν την διεθνή συμμορία δήθεν φιλανθρώπων που δήθεν νοιάζονται για την δημόσια υγεία και για το καλό μας, αλλά στην ουσία ετοιμάζουν παγκόσμια ευθανασία.

Η Κίνα σήμερα επιλέχθηκε κι έγινε, όπως παλαιότερα είχε επιλεχθεί η χιτλερική και φασιστική Γερμανία, ο ψυχρός εκτελεστής ενός απάνθρωπου, αποτρόπαιου και παγκόσμιου εγκλήματος.

Διότι ενώ η κυβέρνηση των ΗΠΑ και του Καναδά απαγόρευσαν και κήρυξαν παράνομη και επικίνδυνη την έρευνα στους κορωνοϊούς, η Κίνα συνέχισε το Ερευνητικό αυτό Πρόγραμμα, απορροφώντας μάλιστα χρήματα από τα ιδιωτικά αμερικανικά ιδρύματα Φαούτσι, Γκέιτς, κλπ.

Οι δυτικές κοινωνίες με κάποιες χριστιανικές απαρχές δεν μπορούν να φέρουν εις πέρας ένα τόσο άγριο και παγκόσμιο έγκλημα, δηλαδή την κατάργηση του ελεύθερου ανθρώπου επί γης.

Γι᾽ αυτό επιλέγονται πολιτικά συστήματα ικανά να εφαρμόσουν αποτελεσματικά ένα αμείλικτο πρόγραμμα νέας παγκόσμιας τάξης, δηλαδή νέου σκληρού μεσαίωνα και νέας σκληρής κι αμείλικτης φεουδαρχίας. 

Δεν είναι τυχαίο πως δυτικοί τραπεζίτες και δυτικές φαρμακοβιομηχανίες χρηματοδοτούν και στηρίζουν τα πιο απάνθρωπα πολιτικά και στρατιωτικά καθεστώτα, όπου τα βρουν πρόσφορα να υπηρετήσουν τα σχέδια των.

Ναζισμός και Χίτλερ, Σοβιετισμός Μαοϊσμός, Κομμουνισμός κλπ, κλπ. Πάντα η ίδια συνταγή του κακού.

Τους στηρίζεις όλους και όποιος σου φέρει το αποτέλεσμα. Δεξιός, αριστερός, άθεος, χριστιανός, κλπ, δεν έχει σημασία. Σημασία έχει να εφαρμόσει το δικό σου σχέδιο. Νεοφεουδαρχικό, αντιδημοκρατικό, φασιστικό κι ό,τι άλλο, πάντως απάνθρωπο.

Ναζιστές, ευγονιστές, σοσιαλιστές, δεξιοί, αριστεροί, άθεοι, χριστιανοί, λαϊκοί, ρασοφόροι, κλπ, κλπ, ζουν και υπάρχουν παντού, που είναι πεινασμένοι για δόξα, χρήμα, ηδονή, αναγνώριση, εξουσία, δύναμη, και περιμένουν την σειρά τους για να υπηρετήσουν τα πλέον απάνθρωπα και κτηνώδη σχέδια που μπορεί να συλλάβει το σκοτεινό ανθρώπινο πνεύμα. Ο κορωνοϊός είναι η τελευταία έμπνευση αυτών των αρρώστων μυαλών και ακόμη χειρότερα σκοτεινών και υπόδουλων πνευμάτων. 

Επί της ουσίας, καταργούνται σήμερα οι ίδιοι οι άνθρωποι. Ζούμε όντως το φρικιαστικότερο όραμα και σχέδιο αρρώστων μυαλών και πνευμάτων που στο όνομα της δημοκρατίας έχουν καταλάβει κάθε μορφή εξουσίας και καταργούν κάθε μορφή δημοκρατίας, σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο.

Η κατάργηση του ανθρώπου ως σώμα, ψυχή και πνεύμα δεν θα μπορούσε να συμβεί αν ο άνθρωπος μέσα σε κλίμα φόβου και πανικού δεν αποδεχόταν εκούσια να αυτο-φυλακιστεί και να αυτοκαταργηθεί. Να αποποιηθεί αυτοβούλως τα δικαιώματά του ως άνθρωπος, ως πνευματική και πολιτική οντότητα.

Η ευθύνη των δημοσιογράφων και των ΜΜΕ είναι τεράστια και εγκληματική. Η ευθύνη των κυβερνήσεων και των πολιτικών, ακόμη πιο μεγάλη και εγκληματικότερη.

Η ευθύνη των επιστημόνων, των δικαστικών, των αστυνομικών, και των εκκλησιαστικών αρχών, ιστορική και ασυγχώρητη.

Όλοι αυτοί, συνεργοί, συμμέτοχοι και συνένοχοι σε έγκλημα κατά της ανθρωπότητας με το δήθεν φιλάνθρωπο όνομα ῾προστασία Δημόσιας Υγείας᾽. Και όμως, για όσους έχουν γνώση και κρίση η μόνη αιτία θανάτων από κορωνοϊό είναι τα ίδια τα μέτρα προστασίας μας απ᾽ αυτόν!

Δηλαδή αυτο-εκπληρούμενη προφητεία. Μια καλοστημένη παγκόσμια απάτη και μια επιχείρηση κατατρομοκράτησης με σκοπό να καμφθεί κάθε ανθρώπινη αντίσταση και να παραδοθούν πλήρως οι άνθρωποι στο σύστημα μαζικής δολοφονίας κι εξόντωσής των, σωματικής, ψυχικής, οικονομικής, πολιτικής, πνευματικής. Και σαφώς οι θάνατοι από τις συνέπειες των μέτρων είναι χιλιάδες φορές περισσότεροι, όπως βλέπουν και προβλέπουν οι ειδικοί επιστήμονες.

Το επερχόμενο παγκόσμιο κύμα πείνας, βίας, πολέμου λόγω των διεθνών μέτρων για τον κορωνοϊό θα αφανίσει τον πλανήτη. Ευχόμεθα να μην συμβεί έτσι, και να αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο. Αυτό όμως προϋποθέτει αληθινή υπαρξιακή, όχι φαρισαϊκή, ψυχολογική, ιδεοληπτική, θρησκοληπτική και επίπλαστη μετάνοια και μεταστροφή όλων μας. 

Τί να την κάνουμε την επιστήμη και την ιατρική, τί να τα κάνουμε τα εμβόλια και τους γιατρούς, αφού όλα είναι προς θάνατο; Αφού όλα είναι ήδη νεκρά, πολύ νεκρά;

Μόνον ο Χριστός Ζει και είναι η Πηγή της Ζωής. ῾Όποιος δεν φάει το σώμα μου και δεν πιεί το αίμα μου δεν έχει Ζωή εν εαυτώ᾽.

Γι᾽ αυτό τα Θεοφάνεια δεν ανήκουν στους γιατρούς, τους πολιτικούς και τις φαρμακευτικές εταιρείες. Αυτά τα Θεοφάνεια, όπως και κάθε Θεοφάνεια, ανήκουν στον Χριστό και την Εκκλησία Του.

Ουδείς δύναται να φράξει τον δρόμο του Κυρίου. Ούτε ακόμη και δήθεν για το καλό μας και για την υγεία μας. Εμείς οι Έλληνες είμεθα λαός μεταφυσικός, λαός ηρωικός, λαός του θαύματος.

Αν οι Πρωθυπουργοί μας, οι Υπουργοί μας, οι Πατριάρχες μας, οι Αρχιεπίσκοποί μας, οι Επίσκοποί μας και όσοι άλλοι θέλουν να μας σμικρύνουν σε ζητιάνους της ιστορίας και να μας στερήσουν τον Χριστό, δεν θα τους αναγνωρίσουμε.

Δεν τους αναγνωρίζουμε. Εμείς αναγνωρίζουμε μόνο τους Αγίους Άνδρες και Γυναίκες. Εμείς αναγνωρίζουμε μόνον τους δικούς μας. Αυτούς που βάζουν τον Χριστό πάνω απ᾽ όλα και όλους.

Αν οι Επίσκοποί μας έχουν τρομοκρατηθεί και φορούν μάσκες μέσα στην εκκλησία, κι αν θέλουν να μας τρομοκρατήσουν κι εμάς, εμείς δεν ευθυνόμεθα γι᾽ αυτό. Ευθύνονται οι ίδιοι που δεν κατάλαβαν ποιανού πνεύματος είναι οι ίδιοι.

Αν οι αρχιερείς μας πιστεύουν στον Χριστό αληθινά, ας το αποδείξουν τώρα, αυτά τα Θεοφάνεια. Ας βγάλουν τις μάσκες των και ας αγιάσουν τα ύδατα.

Ας ρίξουν τον Τίμιο Σταυρό στα ύδατα και ας μας αποδείξουν πως θεωρούν τον Χριστό σημαντικότερο ακόμη κι από την ζωή των την ίδια.

Σαφώς δεν θέλουμε τον θάνατο ουδενός συνανθρώπου μας. Όμως ουδείς μπορεί να μας επιβάλλει το ψεύδος και την απάτη των στρατευμένων στις φαρμακοβιομηχανίες γιατρών και πολιτικών.

Είναι στρουθοκαμηλισμός να μην βλέπουμε το επερχόμενο κακό ακριβώς λόγω της υποταγής μας στον φόβο που επιβάλλουν οι δημοσιογράφοι, οι πολιτικοί και οι φαρμακοβιομήχανοι.

Επείγει να νικήσουμε το κλίμα φόβου και πανικού. 

Επείγει να ζήσουμε κανονικά και ελεύθερα. 

Πώς θα γίνει αυτό; 

Με το να βγει ο Επίσκοπος κάθε πόλης μαζί με τους ιερείς του και τον λαό του, και μάλιστα χωρίς μάσκες, και να αγιάσει τα ύδατα και την φύση.

Ας κρατούν όλοι αποστάσεις ασφαλείας, αλλά να μην αρνηθούν στον Χριστό να αγιάσει την φύση. Τα Θεοφάνεια αγιάζεται η φύση και εκδιώκονται οι δαίμονες απ᾽ αυτήν.

Όσοι δεν πράξουν το χρέος των, λαϊκοί και κληρικοί, θα είναι συνυπεύθυνοι για το επερχόμενο κακό και τα επερχόμενα κακά πάνω στην ανθρωπότητα.

Οι ασθενείς και ευπαθείς ας μείνουν μέσα και ας ψάλλουν τα Θεοφάνεια. Οι άλλοι, οι υγιείς όλοι έξω εκεί, στα λιμάνια, στις παραλίες, στα ποτάμια με Άγιες εικόνες και Άγια λείψανα. Εκεί, στον αγιασμό των πάντων από τον Χριστό και με τον Χριστό. 

Τα Χριστούγεννα γεννήθηκε ο Ίδιος ο Θεός ως άνθρωπος. Ο Λόγος Σάρξ Εγένετο. Τρείς λέξεις που συγκλόνισαν την ιστορία όλης της ανθρωπότητας.

Σήμερα, το 2021 η Ορθόδοξη Ελλάδα δοκιμάζεται αν θα παραμείνει χώρα Ορθόδοξη κάνοντας υπακοή στον Χριστό, ή αν θα χάσει την Ορθοδοξία της κάνοντας υπακοή στον κόσμο.

Η Εκκλησία ήρθε για να μας απαλλάξει από την σχιζοφρένεια του φόβου και την φυλακή του θανάτου. Ο Χριστός ήρθε για να μας δώσει Ζωή Αληθινή, Απεριόριστη και Ατελείωτη. Κανείς να μην μείνει νεκρός. Όλοι να ζήσουν.

Αυτό είναι το χρέος των Ελλήνων σε όλη την ιστορία και σε όλη την ανθρωπότητα.

Να βεβαιώσουν τον κόσμο και την ιστορία πως Ο Λόγος Σάρξ εγένετο και εσκήνωσεν εν ημίν. 

 

 

 

 
128839595 1347881528896113 7618922262586712569 n
 
ΔΗΛΩΣΗ
Μητροπολίτου Μεσογαίας & Λαυρεωτικής Νικολάου 1.12.2020
 
 
Διαβάζει κανείς ότι στην Αγγλία ανοίγουν οι εκκλησίες για τα Χριστούγεννα. Μαζί με όλες και οι Ορθόδοξες. Από σήμερα και η Ιρλανδία επιτρέπει 50 πιστούς στις λειτουργίες.
 
Στην Ολλανδία δεν έκλεισαν καθόλου στη δεύτερη φάση, και ας υπήρξε τεράστια έκρηξη κρουσμάτων και θυμάτων της πανδημίας.
 
Το ίδιο στην Πολωνία, καίτοι κι εδώ η κατάσταση υπήρξε πολύ δριμύτερη από ό,τι στην Ελλάδα.
Στις ΗΠΑ, το Ανώτατο Δικαστήριο απαγόρευσε στην πολιτεία της Νέας Υόρκης να επιβάλει αυστηρά όρια παρουσίας σε οίκους θρησκευτικής λατρείας, ως αντισυνταγματική ενέργεια.
 
Ο Μακρόν ανακοινώνει άνοιγμα των εκκλησιών στη Γαλλία. Γιατί; Επειδή οι πιστοί είναι λιγότεροι και συνεπώς η απειλή μικρότερη; Ή μήπως επειδή «η τέλεση των θρησκευτικών καθηκόντων είναι συνταγματικό δικαίωμα» στη Γαλλία και στην Αμερική και όχι στην Ελλάδα;
 
Τώρα βλέπουμε και στην Κύπρο. Επιβάλλονται μέτρα, που δεν στερούν από τον πιστό λαό την αναπνοή του. 75 πιστοί σε κάθε ναό. Η Λεμεσός και η Πάφος ανοίγουν τους ναούς για να γιορτάσουν τον Απόστολο Ανδρέα. Η Πάτρα κλείνει τον Άγιο Ανδρέα για να μη γιορτάσει τον Άγιό της ο λαός! Με αστυνομική επιτήρηση. Και ακολουθούν οι άγιοι του Δεκεμβρίου. Και μετά Χριστούγεννα...
 
Και διερωτώμαστε: Γιατί στην Ελλάδα τόσο ασφυκτικά τα μέτρα; Γιατί, αντί σταδιακά να χαλαρώνουν, τώρα η λατρεία να αστυνομεύεται;
 
Γιατί εδώ, στον ευλογημένο τόπο μας, που είναι γεμάτος από μοναστήρια, εκκλησάκια και προσκυνήματα, αν πας να ανάψεις ένα κεράκι στον ναό, κινδυνεύεις με πρόστιμο; Να πηγαίνεις σαν κλέφτης ή και λίγο ψεύτης!
Να μην υπάρχει πρόνοια να πας στο κοιμητήριο να κλάψεις τον άνθρωπό σου, να κάνεις ένα τρισάγιο για την ψυχή του, να ρίξεις λίγο σταράκι ή λίγο χώμα στο μνήμα του!
 
Γιατί δεν προβλέπεται ούτε ένας πιστός στη θεία λειτουργία ή στις ακολουθίες και απαγορεύονται παντελώς τα μυστήρια (γάμοι και βαπτίσεις) και οι ιεροτελεστίες;
 
Ακόμη και στις κηδείες η περιοριστική ασφυξία είναι ακατανόητη. Δηλαδή αν πεθάνει μια πολύτεκνη μάνα ή ένας πατέρας, τα αδέλφια, τα παιδιά και τα εγγόνια τους θα εμποδιστούν να πάνε να τους αποχαιρετίσουν, να τους κλάψουν και να προσευχηθούν;
 
Και τί θα πείραζε ένα μέτρο συμμετοχής των πιστών στους ναούς, όπως στην Κύπρο, ανάλογα με το μέγεθος του ναού και στη βάση των ενδεδειγμένων αποστάσεων ασφαλείας;
 
Μήπως οι Κύπριοι είναι λιγότερο θερμοί στην πίστη τους, λιγότερο εκδηλωτικοί από ό,τι εμείς και γι’ αυτό ο κίνδυνος εκτροπών είναι μεγαλύτερος στην Ελλάδα από ό,τι εκεί;
 
Μήπως υπήρξε διασπορά της πανδημίας στους ναούς, που ούτως ή άλλως ένας μικρός αριθμός πιστών συμμετείχε, μεγαλύτερη από τα supermarkets και τα καταστήματα; Υπάρχει τέτοια ένδειξη και δεν το γνωρίζουμε;
 
Και πώς εξηγείται η γεωγραφική κατανομή της διασποράς; Μήπως και γι’ αυτό έφταιγαν οι χριστιανοί της Μακεδονίας και της Θράκης, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα ήταν λιγότερο ευλαβείς;
 
Και αν αρρώστησαν κάποιοι κληρικοί ή μοναχοί, αυτό τί σημαίνει; Ότι κόλλησαν στην Εκκλησία; Και γιατί κόλλησαν οι κληρικοί και όχι οι πιστοί; Μήπως οι υπουργοί και βουλευτές κόλλησαν στα γραφεία τους;
 
Γιατί γίνονται ανεκτές οι αντιδράσεις και δημόσιες προκλητικές παραβιάσεις κομμάτων ή πολιτικών φορέων και δεν υπάρχει λίγη ανοχή για εκλογικευμένη λειτουργία των εκκλησιών; Γι’ αυτό μιλάμε, όχι για κάτι άλλο.
 
Έχουμε ανάγκη από ανάσα. Ασφυκτιούμε! Δεν μπορούμε άλλο.
 
Ποιος φταίει τελικά για όλα αυτά; Ο κακομαθημένος «λαός του Θεού»; Η παθητική στάση της Εκκλησίας; Η έλλειψη κατανόησης από την πλευρά της πολιτείας; Ή μήπως προκαταλήψεις και εχθρικότητα ή ακόμη και διάθεση προσβολής και δίωξης της Εκκλησίας και των πιστών; Τί φταίει;
 
Άσχετα με το ποιος φταίει, κάτι πρέπει να αλλάξει, με σεβασμό και στην κρισιμότητα της καταστάσεως, αλλά και στην αναγκαιότητα της πνευματικής επιβιώσεώς μας.
 
Η πίστη είναι πολύ βαθιά ριζωμένη στις καρδιές των πιστών. Είναι πιο αναγκαία από την αναπνοή μας. Τα μέτρα που επιβάλλονται χωρίς να ακούγεται ούτε η ανάσα μας ούτε και η κραυγή μας είναι θανατηφόρα για την ύπαρξή μας. Δεν αντέχουμε. Η ανάγκη της Εκκλησίας και των μυστηρίων της είναι υπαρκτική ανάγκη. Και όσο πλησιάζουν τα Χριστούγεννα το αίσθημα της ασφυξίας επιτείνεται.
 
Σεβόμαστε όλα τα μέτρα και πρέπει να τα τηρούμε με απόλυτη συνέπεια, και για να προφυλάξουμε τη δική μας και τη δημόσια υγεία ασφαλώς, αλλά και για να περισώσουμε τις τελευταίες αναπνοές της πίστης μας.
 
Δεχόμαστε ευχαρίστως τα πάντα προκειμένου να μείνουν οι εκκλησιές μας ανοιχτές. Για να μείνει ανοιχτή και μία χαραμάδα ελπίδας μέσα μας. Λίγο φως. Το οξυγόνο της θείας λατρείας μας είναι πολύ πιο αναγκαίο από το οξυγόνο της αναπνοής.
 
Και ο εκκλησιασμός μας τα Χριστούγεννα πολύ πιο ουσιαστικός από τους στολισμούς, τα δώρα, την εμπορική κίνηση, τις εστιάσεις. Γι’ αυτό βάλαμε πρόθυμα τις μάσκες. Με την ελπίδα ότι θα ανασάνει επιτέλους η ψυχή μας τέτοιες μέρες.
Οι ναοί πρέπει να ανοίξουν άμεσα. Με όρους ασφαλώς υγειονομικούς και αυστηρούς. Αλλά και λογικούς.
 
Σεβόμαστε την κρίση και τη λογική της προστασίας της υγείας μας. Δεν θέλουμε καθόλου να γίνουμε υπεύθυνοι για την κακή υγεία και τον θάνατο συνανθρώπων μας. Ούτε να ασεβήσουμε στην ευθύνη των αρμοδίων. Ποτέ και καθόλου. Ας αναλάβουμε κι εμείς ως Εκκλησία την ευθύνη που μας αναλογεί.
 
Ζητούμε όμως και τον σεβασμό στην πίστη και στην ανάγκη της πνευματικής επιβίωσής μας.
 
Τα μέτρα που εφαρμόστηκαν μας έριξαν στην Εντατική. Χρειαζόμαστε οπωσδήποτε οξυγόνο και... αναπνευστήρα. Χρειαζόμαστε τους ναούς μας ανοιχτούς. Τουλάχιστον όχι κλειδωμένους και επιτηρούμενους.
 
Οι κλειστοί ναοί απειλούν τους πιστούς. Οι ανοιχτοί όλους τους ιούς.
 
 
 
 
 

ag simeon

Συμεών του Νέου Θεολόγου

 

    Όλα τα πράγματα και τα χρήματα ανήκουν από κοινού σε όλους όπως το φως και ο αέρας που αναπνέουμε, όπως τα βοσκοτόπια στις πεδιάδες και τα βουνά ανήκουν από κοινού στα άλογα ζώα. Όλα λοιπόν έχουν δοθεί από κοινού σε όλους να τα χρησιμοποιούν και δεν ανήκουν σε κανέναν ως προς την κυριότητα.

Η πλεονεξία όμως, σαν τύραννος μπήκε στη ζωή μας και αυτά που ο Δεσπότης από κοινού σε όλους έχει δώσει τα μοίρασε στους δούλους και υπηρέτες της, και τα περιέφραξε και τα ασφάλισε με πύργους και μοχλούς και πόρτες, και στέρησε την απόλαυσή των αγαθών του Δεσπότη από όλους τους ανθρώπους, λέγοντας η ξεδιάντροπη ότι είναι ιδιοκτήτης τους και άρα δεν αδικεί κανέναν. Και οι υπηρέτες και δούλοι αυτής της τυράννου, διαδεχόμενοι ο ένας τον άλλο δεν είναι ιδιοκτήτες όσων κατέχουν αλλά πονηροί δούλοι και φύλακες.

Πώς λοιπόν είναι δυνατόν να θεωρηθούν ελεήμονες, διότι τάχα έθρεψαν τον Χριστό ή έκαναν έργο άξιο αμοιβής, εάν βγάλουν μερικά από αυτά τα χρήματα, ή και όλα, και, είτε από φόβο των απειλουμένων τιμωριών είτε από την ελπίδα ότι θα ανταμειφθούν εκατονταπλάσια είτε επειδή συγκινήθηκαν από τις συμφορές των ανθρώπων, τα δώσουν στους έως τότε καταφρονημένους στη στενοχώρια και τη στέρηση;

Όχι μόνο δεν μπορούν να θεωρηθούν αυτοί ελεήμονες αλλά χρωστούν και μετάνοια μέχρι θανάτου, γιατί κατείχαν για πολλά χρόνια αυτά τα αγαθά και τα στερούσαν από τους αδελφούς τους και δεν τους επέτρεπαν να τα χρησιμοποιούν.

Μας έβαλε ο διάβολος την ιδέα να οικειοποιηθούμε και να θησαυρίζουμε αυτά που ο Χριστός μας έδωσε να χρησιμοποιούμε όλοι από κοινού, ώστε με αυτή τη πλεονεξία να μας χρεώσει δύο εγκλήματα. Αφ’ ενός το έγκλημα της ανελεημοσύνης και αφ’ ετέρου το έγκλημα της ελπίδας στα χρήματα και όχι στον Θεό. Γιατί αυτός που έχει πολλά χρήματα δεν μπορεί να ελπίζει στον Θεό. Όπως το λέει κι ο Χριστός ότι “όπου είναι ο θησαυρός σας, εκεί είναι και η καρδιά σας”. Αυτός λοιπόν που δίνει σε όλους από τα χρήματά του κανονικά όχι μόνο δεν δικαιούται να πάρει αμοιβή γι’ αυτό, αλλά μάλλον είναι και υπόδικος για την μέχρι τότε άδικη αποστέρηση των χρημάτων του από τους συνανθρώπους του.

Επί πλέον είναι και υπεύθυνος γι’ αυτούς που κατά καιρούς έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της πείνας και της δίψας γιατί ενώ μπορούσε να τους θρέψει δεν τους έθρεψε, καταχωνιάζοντας όσα ανήκουν στους φτωχούς και αφήνοντάς τους να πεθαίνουν από το κρύο και τη πείνα κι έτσι αποδείχθηκε φονιάς τόσων ανθρώπων όσους θα μπορούσε να είχε θρέψει.

 

(Συμεών του Νέου Θεολόγου, εκδ. Βυζάντιο τομ. 19Δ Λόγος Κατηχητικός Θ’ σελ. 41-51).

  gkot

ΦΩΤΟ: Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ (αριστερά), το Γαλλικό Συμβούλιο της Επικρατείας (κέντρο),  ο απροσπέλαστος για τους πιστούς Ι. Ν. Αγ. Ανδρέου Πατρών σήμερα στη μνήμη Του (δεξιά)

  1. ΗΠΑ 25.11.20: Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ (Supreme Court of the United States), αντίστοιχο του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την ιστορική απόφασή του «Ρωμαιοκαθολική Επισκοπή του Μπρούκλιν κατά A. Cuomo, Κυβερνήτη της Ν. Υόρκης» (25.11.20)[i] διακήρυξε με πανηγυρικό τρόπο: «ακόμα και σε μία πανδημία, το Σύνταγμα δεν μπορεί να τεθεί στην άκρη και να λησμονηθεί». Αυτό σημαίνει ότι έκρινε ως αντισυνταγματική την παραβίαση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος ελευθερίας της λατρείας με τον περιορισμό στην άσκησή της (όριο 10 ή 25 πιστών στους Ναούς), κάνοντας δεκτή την προσφυγή της Ρωμαιοκαθολικής Επισκοπής Μπρούκλιν κατά της αποφάσεως του Κυβερνήτη της Ν. Υόρκης A. Cuomo.

Οι παπικοί επίσκοποι των ΗΠΑ προστατεύοντας το δικαίωμα λατρείας των πιστών τους προσέφυγαν κατά της κρατικής αποφάσεως και δικαιώθηκαν! Μπράβο τους!

  1. Γαλλία 29.11.20: Το Γαλλικό Συμβούλιο της Επικρατείας (Conseil dEtat) θεωρεί ως αντισυνταγματικό περιορισμό του δικαιώματος της θ. λατρείας το όριο των 30 πιστών για τη συμμετοχή τους στη θ Λατρεία και διέταξε τη Γαλλική Κυβέρνηση να αναθεωρήσει το σχετικό διάταγμα, διότι το Δικαστήριο θεωρεί ότι κατ’ αυτό τον τρόπο ένα μεγάλο μέρος των πιστών θα στερηθεί του συνταγματικά αναγνωρισμένου δικαιώματος της λατρείας[ii].

Η Σύνοδος των [Ρωμαιοκαθολικών] Επισκόπων της Γαλλίας (CEF) ζήτησε από την Κυβέρνηση «να αναθεωρηθεί το μη ρεαλιστικό και ανεφάρμοστο μέτρο των τριάντα πιστών, το οποίο είναι εντελώς ασεβές για την πραγματικότητα της θρησκευτικής πρακτικής των Καθολικών»[iii].

Οι παπικοί επίσκοποι της Γαλλίας προστατεύουν το δικαίωμα λατρείας των πιστών τους! Μπράβο τους!

  1. Ελλάδα
  • 16.3. έως 11.4.20: Απαγόρευση λατρείας - ποινικοποίηση Θ. Λειτουργίας (πρόστιμα, μηνύσεις),
  • 12.4. έως 16.5.20: Απαγόρευση παρουσίας - συμμετοχής του πιστού λαού (πρόστιμα, μηνήσεις),
  • 7.11.20 έως ο Θεός ξέρει…: Απαγόρευση συμμετοχής του πιστού λαού (πρόστιμα, μηνύσεις)

Πλήν ελαχίστων φωτεινών εξαιρέσεων, η Ι. Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος…

Δυστυχώς, ζηλεύω τους παπικούς…

Πάτρα 30.11.20 - Εορτή του Πρωτοκλήτου Αποστόλου Ανδρέα

(Μέχρι πέρσι: ημέρα χαράς, ευφροσύνης και πανηγύρεως στην Πάτρα.

Φέτος: πίκρα, θλίψη, οργή, απογοήτευση, σκότος και σκιά θανάτου επί την πόλη του Πρωτοκλήτου,

με τον περικαλλή Ναό Του «σφραγισμένο με κουστωδία». Ασφαλώς, για το καλό μας…).

Ο Θεός να μας ελεήσει! Καλά Χριστούγεννα!

π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος

Πρωτοπρεσβύτερος

Εφημέριος Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Πατρών

 

[i] https://www.syntagmawatch.gr/trending-issues/afieroma-i-metastrofi-tis-nomologias-tou-anotatou-dikastiriou-ton-ipa-gia-ti-thriskeftiki-latreia-stin-pandimia-deftero-keimeno/ και το κείμενο της απόφασης στο https://www.supremecourt.gov/opinions/20pdf/20a87_4g15.pdf.

[ii] Le Monde, 29.11.20, στο https://www.lemonde.fr/societe/article/2020/11/29/ceremonies-religieuses-le-conseil-d-etat-ordonne-au-gouvernement-de-revoir-la-jauge-des-30-personnes_6061545_3224.html.

[iii] Le Figaro, 25.11.20, στο https://www.lefigaro.fr/emmanuel-macron-recule-sur-la-limite-de-30-personnes-pour-les-messes-20201125.