χιτλερ
 
Προσφιλής Νεοταξική πρακτική τυγχάνει η χρήση ή μάλλον η αψυχολόγητη εκτόξευση επιθετικών προσδιορισμών εναντίον αντιφρονούντων. Συχνά με λέξεις των οποίων η σημασία διαστρεβλώνεται με την κακή και άστοχη χρήση της. Όταν, για παράδειγμα, κακοποιείται η σημασία της λέξης "συνωμοσία". Με άλλο νόημα τη λέμε εμείς και με άλλη την εκτοξεύουν οι μη ανεχόμενοι τον διάλογο λεξοπλάστες. 
 
Και πάντα αυτές οι ανανοηματοδοτημένες λέξεις δαιμονοποιούν ανθρώπους. Έτσι ο στοχευμένος καθίσταται ανίσχυρος να επηρεάσει άλλους ανθρώπους. Πολύ βολικό ε;
 
Ας δούμε ένα παράδειγμα. Η Νέα Τάξη Πραγμάτων σιχαίνεται τον όρο "πατριώτης"!
 
Νεοταξικη Λεξοπλαστικηοιος είναι για τον κοινό νού ο πατριώτης; Αυτός που αγαπάει την πατρίδα του. Ο τρόπος για να αποδείξει κάποιος ότι είναι πατριώτης ως αγαπών την πατρίδα του είναι γνωστός σε όλους (στρατιωτική θητεία, παρελάσεις, εθνικές επέτειοι, τηρητής των νόμων, γνώστης της ιστορίας της, διδασκαλια των επομένων γενεών, κ.α.). 
 
Έρχεται λοιπόν η ΝΤΠ και λέει ότι από εδώ και πέρα όποιος τα πιστεύει αυτά είναι "εθνικιστής". Τι έγινε τώρα; Δημιούργησε ενοχές σε πολλούς που πιστεύουν όλα αυτά και τιμούν την πατρίδα τους, τους έκλεισε το στόμα γιατι δεν αντέχουν αυτοί στη "ρετσινιά" του πατριώτη και πλέον ακοκουθούν τη νέα τάση που για να είσαι πατριώτης πρέπει πρώτα να ξεχάσεις τι χαρακτηρίζει έναν πατριώτη- τουλάχιστον έτσι όπως είχαν γαλουχηθεί πριν γενεές γενεών! Και για να μπει και η "ταφόπλακα", ο κάθε λογής πατριώτης με την "προ-Νεοταξική" έννοια είναι επιπλέον "σκοταδιστής", "μισαλλόδοξος", "ρατσιστής", "ξενοφοβικός", κ.λ.π.
 
Βοήθειά μας!