Ελάτε, μην παραπονιέστε αδελφοί. Κάναμε το διάλειμμά μας. Ανοίξαμε τους Ναούς, λειτουργήσαμε, μεταλάβαμε, εκκλησιαστήκαμε, προλάβαμε κάποιοι να κάνουμε κανένα πανηγυράκι, και τώρα επιστρέφουμε στην..."νέα κανονικότητά" μας!

Επιστρέφουμε στην καραντίνα για να ολοκληρώσουμε την αποδόμηση. Αυτό μας λένε και γι αυτό μας προετοιμάζουν ήδη οι "εμπειρογνώμονες-της ευεργεσίας του Θεού αγνώμονες"!

Απορία πρώτη: Τα λεφτά, εκείνα τα 20 εκατομμυριάκια, με τα οποία εξαγοράστηκε η "σιωπή των αμνών" μέχρι πότε ισχύουν; Με το ξέσπασμα ή μήπως την αποστολή "συστημένα και εξπρές" του κορωνοϊού θα προβλεφθούν και άλλα τόσα ή τους έφθασαν τα πρώτα 20;

Απορία δεύτερη: Αφού στην επιστημονική κοινότητα επικρατούν πλέον οι κενού και μάλλον συγκεχυμένου περιεχομένου νέες λέξεις όπου κυριαρχεί το "νεο", γιατί δεν μας το λένε επιτέλους ότι επιθυμούν να μας "γυρίσουν" όχι στην "κανονικότητα", αλλά στη "νέα κανονικότητα"; Όπου "νέα κανονικότητα" νοείται η υποβαθμισμένη,  ελεγχόμενη "ζωή" των πολιτών έτσι όπως μας την παρουσίασαν το αμέσως προηγούμενο διάστημα.  

Απορία τρίτη: Κάποιοι, πολύ κακώς, απόρησαν που προέβλεψε ο νομοθέτης το "κάλεσμα της φύσης" προς τον σκύλο, αλλά όχι και την ανάγκη του ανθρώπου να επιτελεί τα θρησκευτικά του καθήκοντα. Κακώς διαμαρτυρήθηκαν λοιπόν. Όντως ο σκύλος, η γάτα, τα άλλα ζώα, τα φυτά, τα δέντρα, οι σπόροι, για τους θιασιώτες της πράσινης ανάπτυξης έχουν μεγαλύτερη ανάγκη να διασωθούν από τον οποιονδήποτε "υπερπλεονάζοντα" άνθρωπο. Είναι πολλά τα λεφτά φαίνεται!

Απορία τέταρτη: Στα κινητά μας παρουσιάζονται-θέλουμε δε θέλουμε- ανακοινώσεις του ΠΟΥ για τα παγκόσμια νουμεράκια. Αναρωτιέμαι όμως, μιας και οι στατιστικές αφορούν σε ανθρώπους και όχι στραγάλια, όταν για παράδειγμα γράφουν: 5.358.657 κρούσματα και 2.453.234 ιαθέντες, με τους άλλους (μέχρι το νούμερο των κρουσμάτων) τί συμβαίνει; Πόσοι ήταν οι ασυμπτωματικοί; Πόσοι έμειναν σπίτι τους; Πόσοι νοσηλεύτηκαν; Τα νούμερα δεν μας βγαίνουν κύριοι...

Απορία πέμπτη: Στις Εκκλησίες τα μέτρα ανανεώνονται κάθε 20 με 30 μέρες. Ξεκινήσαμε από τα 10 τ.μ., πήγαμε στα 5τ.μ. και έχει ο ¨Εμπειρογνώμων".

Στα μαγαζιά δεν είδαμε κάτι ανάλογο. Γιατί; Και μιας και μιλάμε για τετραγωνικά, ας μου εξηγήσει κάποιος από την περιβόητη "Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων", γιατί στην Εκκλησία κολλάει αγρίως κάποιος και συνεπώς μένουμε στα 5τ.μ. ανά άτομο και 1,5 μέτρο απόσταση για τα καθίσματα για τη μισή, άντε μία ώρα που θα μείνει κάποιος να εκκλησιαστεί και μόλις ένας πελάτης ανά 2τ.μ. και απόσταση 0.70 εκατοστά στην ταβέρνα όπου κανείς μένει αρκετά πάνω από μια ώρα για να φάει;
Μη μας πει κανένας πως η ταβέρνα "κινεί" την αγορά ενώ ο Ναός όχι γιατί θα πληγώσει την νοημοσύνη του.

Αυτά για την ώρα και επανερχόμεθα δριμύτεροι.

 

 

 

 

αρχείο λήψης

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 3

Με τη χάρη του Χριστού μας επανήλθαμε απόψε στις γνωστές μας απορίες. Χωρίς καθυστέρηση ξεκινάμε με την επόμενη και αν κάποιος μπορεί να μας διαφωτίσει, ας το κάνει. Τεκμηριωμένα και νηφάλια!

Απορία 17η : Κάποιοι μας είπαν ότι οι Σκοπιανοί έχουν το δικαίωμα του «αυτοπροσδιορισμού»! Όπως θα το έχουν αργότερα οι Αλβανοτσάμηδες και ίσως και οι «εκδιωχθέντες απόγονοι των Βουλγάρων κομιτατζήδων»; Με την ίδια λογική, γιατι και οι Έλληνες της Μακεδονίας μας δεν μπορούν να αυτοπροσδιοριστούν ως Μακεδόνες που μάλιστα κατοικούν στην περιοχή από αρχαιοτάτων χρόνων από πάππου προς πάππου; Φαίνεται πως κάποιοι συνεχίζουν εμμέσως πλην σαφώς προπαγανδίζουν υπέρ της θεωρίας της ασυνέχειας του ελληνισμού στους αιώνες. Μερικοί ψευτοπροοδευτικοί της Εσπερίας το έχουν κάνει σημαία.

Απορία 18η : Πέστε μου σας παρακαλώ που βρίσκονταν οι Σκοπιανοί τον 3ο, 4ο, 5ο αιώνα μ.Χ.; Από πού μας προέκυψαν; Κατατάσσομαι στους «ρατσιστές» με τέτοιες απορίες; Δεν πειράζει. Όλοι χωράμε σε μια δημοκρατία! Ή μήπως δεν έχουμε δημοκρατία;

8eotokos 111Απορία 19η : Διάβασα πρόσφατα στην ιστοσελίδα www.difernews.gr ότι με διαταγή εκ του Υ.ΕΘ.Α., κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής Γενικού Επιτελείου, η μπάντα θα παιάνιζε το εμβατήριο «Περνάει ο στρατός», φοβούμενοι μήπως παιανίσουν το εμβατήριο «Μακεδονία Ξακουστή» και δυσαρεστήσουν τον πολύ κ. Ζάεφ, τον Σκοπιανό ηγέτη, που ζήτησε (αληθεύει;) να απαγορευθεί το συγκεκριμένο εμβατήριο! Μα τι γίνεται με τους γείτονες μας; Οι Αλβανοί επικήρυξαν μια ελληνική σημαία, οι Σκοπιανοί ένα εμβατήριο και οι Τούρκοι μια προφητεία! Έλεος!

Και ερωτώ. Παιάνισε όντως η μπάντα το «Περνάει ο στρατός»; Ξέρουν οι κύριοι αυτοί τους στίχους του εμβατηρίου αυτού; Να σας τους θυμίσω εγώ;

«…περνούν λεβέντες της Μακεδονίας μας, της Θράκης, των Νησιών και του Μοριά, της Ρούμελης κι Ηπειρο-Θεσσαλίας μας, παντού σκορπώντας Λευτεριά. Με τέτοιο λαμπρό Στρατό, νικούμε κάθε μας εχθρό…»! Πόσο διαφέρει αυτό από την «Μακεδονία Ξακουστή»; Και γιατι τόση αναφυλαξία με την ιστορική αλήθεια; Που το χάνουν οι Σκοπιανοί; Μήπως επειδή μιλάει για τύραννους; Γιατί, δεν ήταν τύραννοι οι Τούρκοι που μας χάρισαν πολλές χιλιάδες νεομαρτύρων ή μήπως δεν ήταν βάρβαροι οι Βούλγαροι κομιτατζήδες που σούβλιζαν, έθαβαν ζωντανούς, αποκεφάλιζαν στην καλύτερη περίπτωση όποιον νόμιζαν ως ανυπότακτο και ύποπτο; Ότι είναι η Μακεδονία η πατρίδα του Μ. Αλεξάνδρου; Α, τώρα το κατάλαβα! Λέει πως «είσαι και θα σαι ελληνική, Ελλήνων το καμάρι»! Σωστά; Αυτό τρέμετε εσείς εκεί στα Σκόπια; Και από κοντά τα ημεδαπά γιουσουφάκια; Συγγνώμη, αλλά έχουμε όλοι το ίδιο δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού. Όπως και το δικαίωμα να μαθαίνουμε και να διδάσκουμε στα παιδιά μας την αληθινή ιστορία μας. Την ιστορία του Μακεδονικού Αγώνα, των ηρώων Παύλου Μελά, Ίωνα Δραγούμη, Γ. Κατεχάκη, Λάμπρου Κορομηλά, Κωνσταντίνου Μαζαράκη, Κώττα Χρήστου, Μητροπολίτη Γερμανού Καραβαγγέλη, Μητροπολίτη Χρυσοστόμου Καλαφάτη, Δ. Καλαποθάκη, Τέλλου Άγρα, Α. Βλαχάκη, ιερέως Αιμιλιανού Λαζαρίδη και τόσων άλλων.

8essaloniki 22Απορία 20η : Ίσως φανεί άσχετο, αλλά δεν είναι. Μάλιστα είναι πολύ σχετικό. Στον ιστότοπο el.m.wikipedia.org, στο λήμμα «Μακεδονικός Αγώνας», διαβάζουμε μεταξύ άλλων για τη στάση του Ίωνα Δραγούμη απέναντι στην πίστη του λαού. «Μολονότι ο ίδιος δεν πιστεύει στην ύπαρξη αθάνατης ψυχής ανεξάρτητης από το σώμα και μπορεί να χαρακτηρισθεί μάλλον άθεος ή αγνωστικιστής, δεν τον διακρίνει δε η ορθόδοξη πνευματικότητα, στηλιτεύει δε καυστικά τις όποιες πολιτικές ολιγωρίες ιεραρχών της Εκκλησίας, εν τούτοις υπερασπίζεται την Ορθοδοξία ως συνεκτικό ιστό, στήριγμα πνευματικό και πολιτικό, βασικό στοιχείο της παραδόσεως και του κοινοτικού πολιτισμού του Ελληνισμού. Ο ίδιος γράφει χαρακτηριστικά: ‘Όπου βρεθούνε δέκα Ρωμιοί φτειάνουν κοινότητα. Συνάζουν πρώτα χρήματα για την εκκλησιά. Άμα τη χτίσουνε φέρνουν παπά. Έπειτα και τις γυναίκες τους. Ύστερα, με τους δίσκους της εκκλησιάς, συνάζουν χρήματα και φτειάνουνε σκολειό. Τέλος φέρνουνε δάσκαλο για τα παιδιά τους- και να την η κοινότητα’.

Ακούτε κ. Πρωθυπουργέ, κ. Φίλη, κ Γαβρόγλου και λοιποί; Να δούμε τώρα που ανοίξατε τους ασκούς του Αιόλου, πώς θα μαζέψετε τους ψευτομακεδόνες που σύντομα θα ζητήσουν και «Μακεδονική» Ορθόδοξη Εκκλησία που όμως θα είναι σχισματική αλλά εσάς θα σας υποχρεώσει ο «γερμανοαμερικάνος» να την αναγνωρίσετε! Και μετά θα διεκδικήσουν να πάρουν δικές μας εκκλησίες και εκεί να δείτε δάκρυα που θα χυθούν στο δρόμο που χάραξαν οι Ουκρανοί! Αλλά τι να σας ενδιαφέρει εσάς; Δεν ιδρώνει το δικό σας αυτί! Δυστυχώς. Ο άθεος Δραγούμης σεβάστηκε την Ορθόδοξη Εκκλησία ως «συνεκτικό ιστό»!!! Εσείς, οι του πνεύματός του διάδοχοι, τι κάνετε;

Απορία 21η : Διάβασα ένα δημοσίευμα στον ιστότοπο www.pentapostagma.gr σχετικό με την πίεση των Αμερικανών να περάσει η επαίσχυντη προδοτική –γνώμη μου!- «Συμφωνία των Πρεσπών». Μαζί, δημοσιοποιήθηκε και μια έκθεση του State Department για τα τεκταινόμενα στη χώρα μας. Παρακάτω, επιτρέψτε μου να εστιάσω σε μερικά ύποπτα σημεία.

  • «Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα θα προτρέψει την Ελλάδα να εφαρμόσει τη συμφωνία για το θέμα της ονοματοδοσίας της Μακεδονίας και θα ενθαρρύνει την αδιάλειπτη κοινή συμμετοχή στο Κυπριακό ζήτημα». Να μας έλειπε τέτοια ευαισθησία από τις ΗΠΑ! Και δεν είναι αυτό ευθεία και απροκάλυπτη παρέμβαση των ΗΠΑ στα εσωτερικά θάματα μιας άλλης χώρας; Μόνο οι κινήσεις της Ρωσίας θεωρήθηκαν παρέμβαση;
  • «Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα…η Αποστολή θα ζητήσει στην Ελλάδα …να αυξήσει το ρόλο της στον ευρωπαϊκό ενεργειακό τομέα και να προωθήσει τη μεταρρύθμιση της Παιδείας, η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα θα καταπολεμήσει τις προσπάθειες εκμετάλλευσης της γεωπολιτικής θέσης και των δομικών αδυναμιών της Ελλάδας που αποβλέπουν στην αποσταθεροποίηση της περιοχής και την υποδαύλιση του αντιδυτικού αισθήματος»!!! Δηλαδή, η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα, τρόπον τινά, θα επιβάλλει την μεταρρύθμιση της Παιδείας, ώστε να εκπαιδευτεί πρώτα η νεολαία μας να προσκολληθεί στο «άρμα» της Δύσης και να απομονώσει τις αποσταθεροποιητικές δυνάμεις στην περιοχή, δηλαδή την ρωσσική επιρροή; Η μήπως η Πρεσβεία δεν υποδαυλίζει στην Ελλάδα το αντιανατολικό αίσθημα; Τόσα χρόνια δεν κρατούσαμε κάποιες ισορροπίες μεταξύ Ανατολής και Δύσης; Τώρα τι άλλαξε; Την απάντηση την έχω έτοιμη αλλά την φυλάω για το τέλος.
  • «Η Αποστολή θα συνεχίσει να ενθαρρύνει την Ελλάδα να υποστηρίξει και να αναλάβει ηγετικό ρόλο στην ενσωμάτωση των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ…». Μπα; Τόσο σημαντική έγινε ξαφνικά η Ελλαδίτσα μας ώστε να βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά; Τώρα εξηγούνται πολλά στην συμπεριφορά της Πολιτείας τελευταία. Πολλά!
  • «Η Ελλάδα αποτελεί μια αναξιοποίητη αγορά...Σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη ένα οικονομικό μοντέλο όχι κρατικά καθοδηγούμενο αλλά στραμμένο προς την επιχειρηματικότητα, ιδίως μεταξύ των νέων, που αποτελούν σημαντικό στόχο για την αύξηση των εξαγωγών των ΗΠΑ και μια ευκαιρία για την προώθηση ενός επιχειρηματικού μοντέλου στον ιδιωτικό τομέα». Όμορφα σενάρια επιχειρηματικής δράσης! Δηλαδή οι νέοι που ξεκινούν μια επιχείρηση, μπαίνουν στο στόχαστρο των ΗΠΑ προκειμένου να αυξήσουν αυτοί τις εξαγωγές τους κι εμείς να μη μπορέσουμε ποτέ να ελέγξουμε το ισοζύγιο εισαγωγών-εξαγωγών. Όλα για το χρήμα! Τώρα μάλιστα που είμαστε για τα καλά χρεωμένοι στις ΗΠΑ μέσω ΔΝΤ! Τριτοκοσμικά σενάρια στην Νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ!
  • «Ενόψει των επερχομένων βουλευτικών εκλογών, η Αποστολή θα ενθαρρύνει την κυβέρνηση να παραμείνει φιλική προς την αγορά και ανοιχτή στην συμμετοχή των ΗΠΑ…»! Όχι, σε καμμία περίπτωση δεν έχουμε εδώ προσπάθεια χονδροειδούς ανάμιξης στα εσωτερικά ζητήματα μια άλλης ανεξάρτητης, κυρίαρχης χώρας! Αλλοίμονο!
  • «Ενδυνάμωση και ανάπτυξη της κοινωνίας των πολιτών, των εκπαιδευτικών και πολιτιστικών ιδρυμάτων μέσω της προαγωγής κοινών αξιών, προκειμένου να μειωθεί η ξένη επιρροή σε πολιτιστικό και θρησκευτικό επίπεδο, να καταπολεμηθεί η παραπληροφόρηση και να διαμορφωθεί μια νέα γενιά ηγετών φίλα προσκείμενη στις Ηνωμένες Πολιτείες και τις αξίες που οι τελευταίες πρεσβεύουν»!!!

   Λυπάμαι για την σκληρή μου κριτική, αλλά αυτοί οι άνθρωποι είναι λίαν επικίνδυνοι για το Ελληνικό έθνος. Κύριοι των ΗΠΑ, δεν είμαστε μπανανία εδώ, ούτε τριτοκοσμική αποικία σας, ούτε ασύντακτο ασκέρι, ούτε έρμαια των ορέξεων του κάθε πικραμένου. Για όνομα του Τριαδικού Θεού, που όπως φαίνεται δεν πιστεύετε (ασχέτως εκείνου του κωμικοτραγικού «In God we trust»), σταματήστε να επιβουλεύεστε ένα ολόκληρο έθνος. Είδαμε τα έργα των χειρών σας και στην Αφρική και στη Σερβία, στη Μέση Ανατολή και αλλού. Και από πού και ως πού εσείς, οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι, ενδιαφέρεστε να προαχθούν οι «κοινές αξίες»; Κοινές αξίες; Δηλαδή σέβεσθε τις αξίες μας; Και τότε γιατί παρακάτω δηλώνετε πως η νέα γενιά των Ελλήνων ηγετών θα πρόσκειται φιλικά στις αξίες που οι ΗΠΑ πρεσβεύουν; Πού πήγαν οι «κοινές αξίες» κύριοι της Αποστολής; Και ξέρετε γιατί είστε επικίνδυνοι; Για μια μόνο φράση σας. Γράφετε: «…προκειμένου να μειωθεί η ξένη επιρροή σε πολιτιστικό και θρησκευτικό επίπεδο,…»! Βλέπετε; Θέλετε να ξεσκεπάσουμε την πονηριά σας; Εννοείτε, χωρίς ντροπή και χωρίς όρια στην ανάμιξή σας στα εσωτερικά θέματά μας, πως πρέπει να μειωθεί δραστικά η επιρροή της Ανατολής (κυρίως της Ρωσίας) στον πολιτισμό μας. Στη θρησκεία μας και στα ήθη και έθιμά μας, κυρίως στα εκκλησιαστικά! Θέλετε να ξερριζώσετε τις αξίες ενός λαού που δεν ανήκει στη Δύση, να τον μετατρέψετε σε χειραγωγήσιμη μαριονέτα. Ο ελληνοχριστιανικός μας πολιτισμός σας θάμπωσε και αποτέλεσε ανάχωμα στη λαίλαπα της αθεϊας, του υλισμού, της λατρείας των αγορών που σας διακατέχει. Η Ρωσσία κύριοι- θαυμαστές του ανεκπλήρωτου για τον πολύ λαό σας αμερικάνικου ονείρου, σας ενοχλεί αφάνταστα. Ποιος περίμενε, άλλωστε, να έχουμε χρόνια τώρα έναν Ρώσσο Πρόεδρο και έναν Πρωθυπουργό να κάνουν ορθόδοξα το σταυρό τους, να μεταλαμβάνουν τα Άχραντα Μυστήρια, να προσκυνούν εικόνες, να κλαίνε προσευχόμενοι μπροστά στην εικόνα της Παναγίας μας; Φοβερά πράγματα. Εσείς που πιστεύετε κύριοι; Από εμάς γιατί θέλετε να μας ξερριζώσετε αξίες της φυλής μας που δεν καταλαβαίνετε; Δεν συναισθάνεσθε ότι το πνεύμα του αντιδυτικισμού και του αντιαμερικανισμού που θέλετε να απαλείψετε για να μας πουλήσετε τα αγαθά σας, τελικά θα το αναζωπυρώσετε; Δεν είδατε τι καταφέρατε όπου αλλού κάνατε παρόμοιες επεμβάσεις ανίερες και πειράματα; Να λοιπόν γιατί είστε επικίνδυνοι και τελικά δε θα σας βγουν αυτά τα σχέδια. Γιατί στρέφονται κατά αυτού του ίδιου του Τριαδικού μας Θεού, της Παναγίας μας, των αγίων και της εκκλησιαστικής μας παραδόσεως. Έρρωσθε φίλοι μας Αμερικανοί. Ο Θεός να σας ελεήσει από τα λάθη σας και εμάς να μας λυτρώσει από τα σχέδια σας!

  • «Η παιδεία είναι το κλειδί της μελλοντικής ευημερίας της Ελλάδας. Το σημερινό σύστημα δρα περιοριστικά στην πρόσβαση των φοιτητών σε προγράμματα συνεργασίας με διεθνή ιδρύματα…Η Αποστολή θα ενθαρρύνει…την ανάπτυξη ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού εκπαιδευτικού συστήματος στην Ελλάδα».

   Τέτοια ευαισθησία των ΗΠΑ για ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα στην Ελλάδα δεν μπορεί παρά να είναι αρκούντως ύποπτη. Και η απόδειξη βρίσκεται στην ίδια παράγραφο. Οι άνθρωποι, έξυπνοι όντες, ανησυχούν για την μη συνεργασία των ΑΕΙ με ξένα (είναι και ευγενικοί και γι αυτό δεν κάνουν λόγο ξεκάθαρα για Αμερικάνικα Πανεπιστήμια και Εταιρείες-Παγκόσμιους Κολοσσούς!) «διεθνή ιδρύματα»! Είναι πολλά τα λεφτά κύριε Τράμπ και ελάχιστα τα δυνατά μυαλά. Μη προσβάλλεστε! Είναι τοις πάσι γνωστό ότι τα «ελληνικά μυαλά» στελεχώνουν και κοσμούν τις κορυφαίες θέσεις των Πανεπιστημίων και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων της χώρας σας. Θέλετε κι άλλα φαντάζομαι!

  • «Τα εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα της Αποστολής για την Ελλάδα στοχεύουν στη νεολαία, τα κορίτσια και τη νέα γενιά ηγετών…αποσκοπώντας να προωθήσουν μια θετική άποψη για τους δεσμούς ΗΠΑ-Ελλάδος…».

Καλά, να στοχεύετε στη νεολαία και την νέα γενιά ηγετών, μπορώ να το καταλάβω. Αλλά αυτά τα «κορίτσια», τι τα θέλουν; Για να τα διαθφείρουν; Μήπως επηρεάστηκαν οι Αμερικανοί από τις «Νύφες» του Παντελή Βούλγαρη; Για προσέξτε λίγο. Όλα τα βάλατε στο στόχαστρό σας; Όλα; Όλα;

  • «Ενθάρρυνση της ενεργούς συμμετοχής της Ελλάδας στην ενίσχυση της περιφερειακής και παγκόσμιας ασφάλειας για την προστασία της Αμερικανικής πατρίδας και των συμφερόντων της». Ο ένας με την «γαλάζια πατρίδα», ο άλλος με την Αμερικανική πατρίδα, όλοι στον κόρφο μας κρέμονται. Περιμένουν να αντιστρέψουν το κλίμα αντιαμερικανισμού με μέτρα , μεθόδους, πρακτικές που τελικά το ενισχύουν. Όλα για την πατρίδα τους! Καλά κάνουν αυτοί. Εμείς φταίμε για την αποικιοποίησή μας και κανένας άλλος.
  • «Η Αποστολή να ενισχύσει τη συνεργασία με τις αρχές της χώρας…Οι κυβερνητικές αρχές, συμπεριλαμβανομένης της αστυνομίας, μετακινούνται τακτικά ανά τα γραφεία, έτσι ώστε η ανάπτυξη επαφών να είναι συνεχής. Οι χρηματοδοτικές πιέσεις που αποτέλεσαν απόρροια της οικονομικής κρίσης οδήγησαν στο κλείσιμο ορισμένων ΜΚΟ, οι οποίοες στο παρελθόν επικουρούσαν τους Αμερικανούς πολίτες…»!!! Αμερική, το μεγαλείο σου! Δεν σχολιάζεται κάτι εδώ αφού είναι πλέον ηλίου φαεινότερον το πώς και γιατί της Αμερικανικής πολιτικής στην Ευρώπη και δη στην Νοτιοανατολική γωνιά της!

Και ο λόγος για όλα τα παραπάνω; Εμφανής και προφανής. Ας μην είχαν εντοπιστεί τόσα αέρια στις θάλασσές μας και θ ασας έλεγα εγώ αν θα ασχολούταν η Αμερική μαζί μας, πέρα από τις αποικιοκρατικές της ανάγκες και προτεραιότητες! Κι όλα αυτά, λίγο πριν την επαίσχυντη «Συμφωνία» των Πρεσπών. Οι άνθρωποι ζητούσαν ένα πολιτικά εξανδραποδισμένο, δηλαδή σταθερό πολιτικά, κρατικό μόρφωμα που θα εξασφαλίσει την ασφαλή διέλευση των διαφόρων αγωγών της παγκόσμιας νεοταξικής ελίτ. Αυτό είναι όλο!

 

 

 

 

Μιας και με αξίωσε ο καλός Θεός μας να έχω την υγεία μου ώστε να συμμετάσχω κι εγώ στο περίφημο συλλαλητήριο της 20ης Ιανουαρίου 2019 στο Σύνταγμα, επιθυμώ να διατυπώσω μια σειρά αποριών ενός αδαούς! 

Πριν ξεκινήσω, ας μου επιτραπεί να στείλω πολλές και θερμές ευχαριστίες στον Πρωθυπουργό μας κ. Αλέξιο Τσίπρα, γιατί μου έδωσε την ευκαιρία να καταλάβω  πώς ακριβώς αισθάνεται κανείς όταν "τρώει" κατάμουτρα αρκετές δεκάδες ληγμένα χημικά! Άκουγα, βέβαια, στις ειδήσεις γι αυτά τα χημικά, αλλά δεν ήξερα πόσο καίει ο λαιμός, η μύτη, τα μάτια. Δεν είχα ξαναπροσπαθήσει να ανασάνω ανεπιτυχώς μέσα στον "μολυσμένο" απ αυτά αέρα. Την ημέρα εκείνη το διαπίστωσα!. Ευχαριστώ, επίσης, που με έβγαλε από τον κόπο να το εξηγήσω μεθαύριο στο παιδί μου, αφού το παιδί μου ήταν εκεί! Τώρα το μόνο που μένει να ακούσω είναι ότι εξέθεσα ανήλικο άτομο σε κίνδυνο! 

Περνώ, όμως, χωρίς άλλη χρονοτριβή στις απορίες μου.

Απορία 1η: Γιατί χρησιμοποιείτε κύριε Πρωθυπουργέ τακτικές σεκτικού χειρισμού, χειρίστου είδους, βάζοντας a priori ταμπέλες ψευδεπίγραφες σε ελεύθερα σκεπτομένους διαδηλωτές; Χαρακτηρίσατε πολλούς ως "παραθρησκευτικούς εκφασισμένους"! Θα σας άρεσε να σας αποκαλούσαμε κι εμείς "φασιστοειδείς προωθητές ξένων συμφερόντων"; Δε νομίζω! 

Απορία 2η: Γιατί, ενώ επικαλεστήκατε δια στόματος της ΕΛ.ΑΣ. ότι δεν ήταν δυνατόν να συλληφθούν οι ταραξίες γιατί θα έπρεπε να χτυπήσετε μαζί και αθώους πολίτες-διαδηλωτές, όμως αφήσατε τα ΜΑΤ να ρίχνουν χημικά μέσα στο πλήθος για να αποτρέψετε-και καλά- τους ακραίους αυτούς τύπους; Για τα χημικά δεν υπολογίσατε καν το πλήθος. Σας συνέφερε αυτό, προκειμένου να διαλύσετε την ανεπιθύμητη ειρηνική διαδήλωση; 

Απορία 3η: Επικαλεστήκατε την "ειρήνη και σταθερότητα" στην περιοχή των Βαλκανίων που θα έρθει με την "Συνθήκη των Πρεσπών". Μας δουλεύετε; Ποια σταθερότητα και ποια ειρήνη θέλετε; Των Αλβανών, των Βουλγάρων, των Σέρβων, των Κοσσοβάρων; Πως θα έρθει η σταθερότητα με την δημιουργία μιας νέας "Μακεδονίας"; Σας παραμύθιασαν Αμερικανοί και Ε.Ε. ότι η Ψωροκώσταινα ξαφνικά μοστράρεται στο παγκόσμιο σκηνικό ως παράγοντας ειρήνης; Ας μην είχαν βρει όλοι αυτοί φυσικό αέριο στην περιοχή μας και θα σας έλεγα πόσο σημαντικοί θα συνεχίζαμε να είμαστε! 

Απορία 4η: Μιλήσατε για άνθιση της "οικονομίας" μας. Πώς; Παραδίδοντας την πατρίδα μας στους γείτονες; Μήπως εννοείτε ότι θα ξεφύγουμε έτσι μια και καλή από την μέγγενη των "θεσμών" (μη μας πείτε ότι πιστέψατε, Σεις μόνος, την θεωρία περί της εξόδου από τα μνημόνια;) Ποιού η οικονομία θα ανθίσει; Των Σκοπιανών; Ήδη φωνασκούν υπέρ της απόψεως αυτής οι γέιτονές μας. Κι αν είναι έτσι, μηπως παραδίδουμε γη και ύδωρ της πατρίδας μας για λίγους αριθμούς;(λογιστικοί κι αυτοί!). Μα ήδη και με τα Σκόπια ως F.Y.R.O.M. δεν υπήρχε οικονομική συνεργασία και όφελος και για τους δυό μας; Δεν άνοιξαν υποκαταστήματα Ελληνικών Τραπεζών εκεί; Δέν μετέφεραν την έδρα τους εκεί (ελέω φορολογικού "παραδείσου") αρκετές ελληνικές εταιρείες; Δεν συναλλάσονταν οι δύο λαοί μεταξύ τους όπως άλλωστε κάνουν και οι Θράκες και οι Νησιώτες μας με την Τουρκία; Σε ποιά χώρα ζείτε εσείς και δεν το ξέρατε αυτό; 

Απορία 5η: Έχετε την εντὐπωση ότι θα σας έδινε κανένας σημασία αν δεν είχαμε βρει τόσο πλούτο στο υπέδαφός μας; Ξέρετε που θα μας είχαν γραμμένους κύριε Πρωθυπουργέ;

Απορα 6η: Είπατε κάτι για αναγνωρισμένη "Μακεδονική"γλώσσα από το 1977; Κατάλαβα καλά; Και ο κ. Μπαμπινιώτης που σας διαψεύδει πανηγυρικά; Εμάς ποιος μας δουλεύει κανονικά τελικά; Αν είναι ο κ. Μπαμπινιώτης, είναι πολιτική η πρόθεσή του η μηπως να τον "βαπτίσουμε" κι αυτόν "εκφασισμένο" επιστήμονα; 

Απορία 7η: Οι ΗΠΑ και Ε.Ε. πανηγυρίζουν έξαλλα. Γιατί τόση κάψα άραγε για ένα ¨κρατικό μόρφωμα"; Μόνο επειδή βρήκαμε έναν ακόμη πελάτη του ΝΑΤΟ; Εντάξει, δέ λέω, είναι πολλά τα λεφτά, πρέπει και η αμυντική βιομηχανία των ΗΠΑ να επιβιώσει πουλώντας όπλα στην F.Y.R.O.M., αλλά όχι κι έτσι! Με συγχωρείτε, ξέχασα και τον δαιμονικό ρόλο της Ρωσίας στην περιοχή. Μου θυμίζει αυτό κάποιες προπαγανδιστικές αμερικάνικες ταινίες με "καλούς Αμερικανούς" και "κακούς Ρώσους" τύπου Ρόκυ Μπαλμπόα! 

Απορία 8η: Γιατί τόση σπουδή για την όλη διαδικασία κ. Πρωθυπουργέ; Αληθεύει ότι (οι κακές γλώσσες έτσι λένε!) έπρεπε για ένα τόσο κρίσιμο θέμα να περάσει από τη Βουλη με πλειοψηφία 180 βουλευτών και όχι οριακή των 153; Αληθεύει ότι ο Πρόεδρος των Σκοπίων δεν υπέγραψε και συνεπώς δεν έχει ισχύ τίποτα από μέρους των Σκοπίων και συνεπώς κακώς ήρθε για ψήφιση και στη δική μας Βουλή; 

Απορία 9η: Δεν σας ενοχλεί κ. Πρωθυπουργέ που ο κ. Ζάεφ μιλάει ευκαίρως ακαίρως όχι για "Βόρεια Μακεδονία", αλλά για "Μακεδονία"; Γιατί δεν αντιδράτε; 

Απορία 10η: Ξέρατε καιρό πριν το Συλληλητήριο ότι θα μαζεύονταν έξω από τη Βουλη εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου. γνωρίζατε πολύ καλά ότι θα παρεισέφρυαν, όπως πάντα, τα ακραία στοιχεία. Το ξέρατε. Τότε γιατί αφήσατε μόνο μια διμοιρία των ΜΑΤ εκεί, να φάει ξύλο άνευ μουσικής; Για να διαπιστώσουν οι δίσμυροι αστυνομικοί ότι κινδύνευαν να λιντσαριστούν και άρα έπρεπε να καταφύγουν και με το νόμο στην επαίσχυντη λύση των χημικών; Λίγο πιο κάτω, τι έκαναν 1980 αστυνομικοί απέναντι σε λίγες δεκάδες ακραίων; Έτρωγαν κι εκείνοι ξύλο; Μήπως να αρχίσουμε να ανησυχούμε για την ασφάλειά μας; 

Απορία 11η: Αν μετά από όλες αυτές τις απορίες μου, κρίνετε πως εγώ είμαι ένας "φασίστας", μπορείτε να δώσετε σας παρακαλώ τον ορισμό του "Δημοκράτη"; 

Απορία 12η: Πριν λίγο καιρό,  κορυφαίοι Υπουργοί σας, επιχειρηματολογώντας υπέρ της απαλείψεως από το προοίμιο του  Ελληνικού Συντάγματος την αναφορά στην Αγία Τριάδα, υπερτόνισαν πως το Σύνταγμά μας δεν στηρίζεται στην Αγία Τριάδα, αλλά στον "ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΛΑΟ"! Εδώ που έχουμε να κάνουμε με ένα υψίστης σημασίας εθνικό ζήτημα, που ακριβώς καταχωνιάσατε τον έρμο τον "κυρίαρχο λαό"; Απαντήστε μας κ. Πρωθυπουργέ! Θα τον θυμηθείτε μήπως σε λίγους μήνες πάλι, κατά την διαδικασία των εθνικών εκλογών; 

Απορία 13η: Προ ολίγων ωρών έγινε γνωστό ότι ματαιώθηκε εκδήλωση για την Μακεδονία μας ("μας" κ. Πρωθυπουργέ!) στο Πολεμικό Μουσείο, ενεργοποιώντας, λένε, το άρθρο 6 της Συμφωνίας σας. Σύμφωνα με το άρθρο αυτό, "...κάθε Μέρος θα λάβει αμέσως αποτελεσματικά μέτρα προκειμένου να απαγορεύσει εχθρικές δραστηριότητες, ενέργειες ή προπαγάνδα από κρατικές υπηρεσίες, ή υπηρεσίες αμέσως ή εμμέσως ελεγχόμενες από το κράτος...που πιθανόν υποδαυλίζουν το σωβινισμό, την εχθρότητα, τον αλυτρωτισμό...". Καἰ βέβαια, το αυτό προβλέπεται και για τις ιδιωτικές οντότητες! Κύριε Πρωθυπουργέ, δεν σας βλέπω πρόθυμο να καταγγείλετε τις αλυτρωτικές αναφορές και τις ασύδοτες ενέργειες του άλλου "Μέρους" που ήδη σωρηδόν εκδηλώνονται! Πολύ φοβάμαι πως αυτό δεν θα γίνει ποτέ από εσάς γιατι απλούστατα, αυτός που τις προωθεί από το άλλο "Μέρος", είναι ο ίδιος τους ο Πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ!!! 

Απορία 14η: Πώς σας φαίνομαι κ. Πρωθυπουργέ; Θα με φιμώσετε κι εμένα ως "αλυτρωτικό";  Κι αν σας βεβαιώσω πως εγώ θα συνεχίσω να συγκινούμαι με την ιστορία της πολύπαθης Μακεδονίας μας (θα την αλλάξετε κι αυτήν την ιστορία έμαθα!), πως αυτήν θα διδάσκω πάντα στα παιδιά μου, πως πάντα θα πιστεύω και θα διακηρύσσω ότι η Μακεδονία είναι μία και Ελληνική, πως σκοπεύετε να μου κλείσετε το στόμα; Με αντιρατσιστικούς νόμους, με Συμφωνίες, με φασιστικές μεθόδους χειρίστου είδους, με κατάργηση του συνταγματικά κατοχυρωμένου και δημοκρατικά προστατευόμενου δικαιώματος στην ελεύθερη έκφραση; Πώς θα το καταφέρετε κ. Πρωθυπουργέ; Οι αντιεξουσιαστές θα έλθουν σε πλεονεκτικότερη θέση από εμάς που υπηρετήσαμε την πατρίδα μας, που δουλεύουμε για να πληρώνουμε φόρους και μόνο, που τηρούμε τις υποσχέσεις και τους όρκους μας. Ωραία "Δημοκρατία" υπηρετείτε κ. Πρωπυπουργέ. Νομίζετε ότι ιδρώνει ο τράχηλος του Έλληνα πατριώτη από νόμους και συμφωνίες; 

Λυπάμαι που η ιστορία θα καταγράψει εσάς ως τον μοιραίο Πρωθυπουργό. Τι κρίμα! Δεν θα μοιάσετε ποτέ στο λιοντάρι της Κύπρου, τον Τάσο τον Παπαδόπουλο. Δικαιώθηκε ο κυρ Τάσος. Αιωνία του η μνήμη κ. Πρωθυπουργέ. Ο Θεός (έστω κι αν δεν Τον πιστεύετε!) να σας ελεήσει για τα όσα λάθη σας και να σας φωτίσει έστω και την ενδεκάτη να επιστρέψετε πρώτα σ Εκείνον και μετά στον Κυρίαρχο Ελληνικό Λαό. Αλλιώς, η πεπατημένη είναι γνωστή! Κάποια μέρα, αργά ή σύντομα δεν θα είστε πλέον χρήσιμος στους μεγάλους της γης και τότε, το θέλετε ή όχι, μόνο Αυτός που δεν πιστεύετε, θα μπορεί να σας σώσει!. Εγώ σας εύχομαι τα καλύτερα, πάντως! Υγεία, φώτιση, μετάνοια, μακροημέρευση, επιτυχία, και ό,τι νομίζετε καλύτερο για σας και την οικογένειά σας. Μη σταθείτε, μόνο, εμπόδιο και στη δική μας ανάγκη για ζωή ελεύθερη και δημιουργική. Καλό Παράδεισο κ. Πρωθυπουργέ!

Αυτά για τώρα. Θα επανέλθω σύντομα συν Θεώ!  

Μετά τις χθεσινές 14 απορίες, απόψε συνεχίζουμε με τις επόμενες 2. 

Απορία ,15η: Κάποιοι μας κατηγορούν ότι αρνούμαστε να δεχθούμε την περίφημη "Συμφωνία των Πρεσπών", γιατί δεν έχουμε παρά πολιτικά επιχειρήματα να προβάλλουμε. Αδιανόητο και ασυγχώρητο αυτό το λάθος σας, όποιοι κι αν το ενστερνίζεσθε. Η διαφωνία μας δεν έγκειται στο αν ο εισηγητής της,  κατά τη γνώμη μας επαίσχυντης Συμφωνίας και οι υποστηρικτές του, ανήκουν στον ένα ή τον άλλο πολιτικό χώρο, αλλά έγκειται στο ότι διαφωνούμε επί της ουσίας της Συμφωνίας! Το αν γίνεται όλο αυτό γεγονός προς πολιτική εκμετάλλευση, ίσως είναι μερικώς αληθές, αλλά δεν προεξοφλεί το ότι οποιοσδήποτε διαφωνεί, εναντιώνεται στον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο στον οποίο ανήκει η κυβερνητική παράταξη. Αντίθετα, τέτοιες αντιλήψεις,  αποκαλύπτουν χρόνιες εμπάθειες και παθογένειες και τυγχάνουν κατακριτέες ως μέσα χειραγώγησης του λαού!  Επί τούτου πολλά έχω να καταθέσω και θα το κάνω, καθώς επιθυμώ να μείνω όσο γίνεται πιο αντικειμενικός. Προ 33 ετών περίπου, ως Ταμίας Συλλόγου Ελλήνων Φοιτητών Πανεπιστημίου της αλλοδαπής, έζησα την σκληρότατη προπαγάνδα Σκοπιανών φοιτητών οι οποίοι ενεργούσαν με την οικονομοτεχνική κάλυψη ισχυρών-τότε-λομπιστών, γερουσιαστών, επιχειρηματιών, καθηγητών του εν λόγω πανεπιστημίου. Εμείς, οι εσαεί "φτωχοί συγγενείς", χωρίς καμμία στήριξη από τους Έλληνες του Πανεπιστημίου και της εκεί Κοινότητας, ξεκινήσαμε έντονη προσπάθεια να οργανώσουμε Αντι-Συνέδριο για την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας, αντίβαρο στο δικό τους πολυδιαφημισμένο και άρτια οργανωμένο συνέδριο του ψεύδους και του αληθινού αλυτρωτισμού. Το αποτέλεσμα; Ο Έλληνας Πρόξενος στο Σικάγο μας έδιωξε πυξ-λαξ σχεδόν κατηγορώντας μας ως προβοκάτορες που επιθυμούσαν την πρόκληση διπλωματικού επεισοδίου (!!!), οι Έλληνες καθηγητές του Πανεπιστημίου απόντες γενικώς και η συνεισφορά της τότε Υπουργού Πολιτισμού, ένα ρολό με δυο αφίσσες της κακιάς ώρας!!! Λάθη που δεν συγχωρούνται. Λάθη που πληρώνονται ακριβά σε βάθος χρόνου. Λάθη από μια άλλη κυβέρνηση, ένα άλλο πολιτικό κόμμα και όχι τον ΣΥΡΙΖΑ, 33 χρόνια πριν. Όσοι ξέρετε να μετράτε προς τα πίσω καταλάβατε ήδη. Εμείς, λοιπόν, δεν μεμφόμαστε ένα συγκεκριμένο χώρο, αλλά μια εθνικής σημασίας απερίσκεπτη ενέργεια. Εξηγηθήκαμε; 

Απορία 16η: Διαβάζω σε διάφορα διαδικτυακά "σάϊτ" ότι ματαιώθηκε μια εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο, ότι διώκεται με ΕΔΕ μια δασκάλα στη Θράκη (;), η οποία διαφώνησε και δίδαξε έτσι στους μαθητές της. Γοργά γοργά, λοιπόν, ενεργοποιούνται τα διάφορα άρθρα της "Συμφωνίας των Πρεσπών" και φιμώνεται ο αντίλογος. Η απορία μου, λοιπόν, έγκειται στο εξής : Η όποια Συμφωνία μεταξύ δύο "Μερών" είναι πάνω από τα Συντάγματα των "Μερών"; Δηλαδή, καταργείται το σχετικό άρθρο του Ελληνικού Συντάγματος που προβλέπει και προστατεύει την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών; (άρθρο 14, παρ. 1) που μάλιστα οριοθετείται σαφώς ώστε να μη βλάπτει τα χρηστά ήθη και τα δικαιώματα και των άλλων να διακινούν τις δικές τους απόψεις. Που προβλέπεται η κατάργηση του άρθρου αυτού λόγω των "Πρεσπών"; Επίσης, όταν φιμώνεται ο λόγος και ποδηγετείται με χειρίστου είδους σεκτική χειραγώγηση ("φασίστες", "παραθρησκευτικοί εκφασισμένοι", "ακροδεξιοί λαϊκιστές", "μισαλλόδοξοι που υποκινούν τη βία και τον ρατσισμό", κ.λ.π.), δεν προσβάλλεται το 5ο άρθρο, παρ. 1 που δεν επιτρέπει την προσβολή της προσωπικότητας; Και τέλος, πως εξηγείται οι ακραίες ομάδες όπως οι αντιεξουσιαστές να έχουν το δικαίωμα να εκφέρουν άποψη και μάλιστα συχνά εντελώς υβριστική πρός θεσμούς και προστατευόμενες από το Ελληνικό Σύνταγμα αξίες, ιδανικά, θρησκεία, εξουσίες, κ.λ.π., κι εμείς να μην έχουμε το ίδιο αναφαίρετο δικαίωμα; Μήπως δεν θα έβλαπτε μια μαζική προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας και στα αντίστοιχα Ευρωπαϊκά όργανα για την αποκατάσταση της αδικίας; Λέω, μήπως! 

Και έπεται συνέχεια, συν Θεώ!   

 

 

flags

flag2

"Από το βιβλίο "Σημαίες Ελευθερίας- Συλλογή Εθνικού Ιστορικού Μουσείου", Ιστορική και Εθνολογική Εταιρεία της Ελλάδος, Εφημερίδα "Τα Νέα", Εκδ. 2013

Την άποψή μας θα τη λέμε και θα την υπερασπιζόμαστε αφού μάλιστα ζούμε ακόμη σε κράτος με Προεδρευομένη Δημοκρατία και Σύνταγμα με βάση τη λαϊκή κυριαρχία, όπως μας λένε, και όχι σε απολυταρχικό τυραννικό καθεστώς τύπου Αγιατολάχ Χομεϊνί! (Που τον θυμήθηκα τώρα κι αυτόν!) 

Ένας ώριμος "φασίστας, εθνικιστής, μισαλλόδοξος"! Έρρωσθε!