Ελάτε, μην παραπονιέστε αδελφοί. Κάναμε το διάλειμμά μας. Ανοίξαμε τους Ναούς, λειτουργήσαμε, μεταλάβαμε, εκκλησιαστήκαμε, προλάβαμε κάποιοι να κάνουμε κανένα πανηγυράκι, και τώρα επιστρέφουμε στην..."νέα κανονικότητά" μας!

Επιστρέφουμε στην καραντίνα για να ολοκληρώσουμε την αποδόμηση. Αυτό μας λένε και γι αυτό μας προετοιμάζουν ήδη οι "εμπειρογνώμονες-της ευεργεσίας του Θεού αγνώμονες"!

Απορία πρώτη: Τα λεφτά, εκείνα τα 20 εκατομμυριάκια, με τα οποία εξαγοράστηκε η "σιωπή των αμνών" μέχρι πότε ισχύουν; Με το ξέσπασμα ή μήπως την αποστολή "συστημένα και εξπρές" του κορωνοϊού θα προβλεφθούν και άλλα τόσα ή τους έφθασαν τα πρώτα 20;

Απορία δεύτερη: Αφού στην επιστημονική κοινότητα επικρατούν πλέον οι κενού και μάλλον συγκεχυμένου περιεχομένου νέες λέξεις όπου κυριαρχεί το "νεο", γιατί δεν μας το λένε επιτέλους ότι επιθυμούν να μας "γυρίσουν" όχι στην "κανονικότητα", αλλά στη "νέα κανονικότητα"; Όπου "νέα κανονικότητα" νοείται η υποβαθμισμένη,  ελεγχόμενη "ζωή" των πολιτών έτσι όπως μας την παρουσίασαν το αμέσως προηγούμενο διάστημα.  

Απορία τρίτη: Κάποιοι, πολύ κακώς, απόρησαν που προέβλεψε ο νομοθέτης το "κάλεσμα της φύσης" προς τον σκύλο, αλλά όχι και την ανάγκη του ανθρώπου να επιτελεί τα θρησκευτικά του καθήκοντα. Κακώς διαμαρτυρήθηκαν λοιπόν. Όντως ο σκύλος, η γάτα, τα άλλα ζώα, τα φυτά, τα δέντρα, οι σπόροι, για τους θιασιώτες της πράσινης ανάπτυξης έχουν μεγαλύτερη ανάγκη να διασωθούν από τον οποιονδήποτε "υπερπλεονάζοντα" άνθρωπο. Είναι πολλά τα λεφτά φαίνεται!

Απορία τέταρτη: Στα κινητά μας παρουσιάζονται-θέλουμε δε θέλουμε- ανακοινώσεις του ΠΟΥ για τα παγκόσμια νουμεράκια. Αναρωτιέμαι όμως, μιας και οι στατιστικές αφορούν σε ανθρώπους και όχι στραγάλια, όταν για παράδειγμα γράφουν: 5.358.657 κρούσματα και 2.453.234 ιαθέντες, με τους άλλους (μέχρι το νούμερο των κρουσμάτων) τί συμβαίνει; Πόσοι ήταν οι ασυμπτωματικοί; Πόσοι έμειναν σπίτι τους; Πόσοι νοσηλεύτηκαν; Τα νούμερα δεν μας βγαίνουν κύριοι...

Απορία πέμπτη: Στις Εκκλησίες τα μέτρα ανανεώνονται κάθε 20 με 30 μέρες. Ξεκινήσαμε από τα 10 τ.μ., πήγαμε στα 5τ.μ. και έχει ο ¨Εμπειρογνώμων".

Στα μαγαζιά δεν είδαμε κάτι ανάλογο. Γιατί; Και μιας και μιλάμε για τετραγωνικά, ας μου εξηγήσει κάποιος από την περιβόητη "Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων", γιατί στην Εκκλησία κολλάει αγρίως κάποιος και συνεπώς μένουμε στα 5τ.μ. ανά άτομο και 1,5 μέτρο απόσταση για τα καθίσματα για τη μισή, άντε μία ώρα που θα μείνει κάποιος να εκκλησιαστεί και μόλις ένας πελάτης ανά 2τ.μ. και απόσταση 0.70 εκατοστά στην ταβέρνα όπου κανείς μένει αρκετά πάνω από μια ώρα για να φάει;
Μη μας πει κανένας πως η ταβέρνα "κινεί" την αγορά ενώ ο Ναός όχι γιατί θα πληγώσει την νοημοσύνη του.

Αυτά για την ώρα και επανερχόμεθα δριμύτεροι.