αρχείο λήψης

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 3

Με τη χάρη του Χριστού μας επανήλθαμε απόψε στις γνωστές μας απορίες. Χωρίς καθυστέρηση ξεκινάμε με την επόμενη και αν κάποιος μπορεί να μας διαφωτίσει, ας το κάνει. Τεκμηριωμένα και νηφάλια!

Απορία 17η : Κάποιοι μας είπαν ότι οι Σκοπιανοί έχουν το δικαίωμα του «αυτοπροσδιορισμού»! Όπως θα το έχουν αργότερα οι Αλβανοτσάμηδες και ίσως και οι «εκδιωχθέντες απόγονοι των Βουλγάρων κομιτατζήδων»; Με την ίδια λογική, γιατι και οι Έλληνες της Μακεδονίας μας δεν μπορούν να αυτοπροσδιοριστούν ως Μακεδόνες που μάλιστα κατοικούν στην περιοχή από αρχαιοτάτων χρόνων από πάππου προς πάππου; Φαίνεται πως κάποιοι συνεχίζουν εμμέσως πλην σαφώς προπαγανδίζουν υπέρ της θεωρίας της ασυνέχειας του ελληνισμού στους αιώνες. Μερικοί ψευτοπροοδευτικοί της Εσπερίας το έχουν κάνει σημαία.

Απορία 18η : Πέστε μου σας παρακαλώ που βρίσκονταν οι Σκοπιανοί τον 3ο, 4ο, 5ο αιώνα μ.Χ.; Από πού μας προέκυψαν; Κατατάσσομαι στους «ρατσιστές» με τέτοιες απορίες; Δεν πειράζει. Όλοι χωράμε σε μια δημοκρατία! Ή μήπως δεν έχουμε δημοκρατία;

8eotokos 111Απορία 19η : Διάβασα πρόσφατα στην ιστοσελίδα www.difernews.gr ότι με διαταγή εκ του Υ.ΕΘ.Α., κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής Γενικού Επιτελείου, η μπάντα θα παιάνιζε το εμβατήριο «Περνάει ο στρατός», φοβούμενοι μήπως παιανίσουν το εμβατήριο «Μακεδονία Ξακουστή» και δυσαρεστήσουν τον πολύ κ. Ζάεφ, τον Σκοπιανό ηγέτη, που ζήτησε (αληθεύει;) να απαγορευθεί το συγκεκριμένο εμβατήριο! Μα τι γίνεται με τους γείτονες μας; Οι Αλβανοί επικήρυξαν μια ελληνική σημαία, οι Σκοπιανοί ένα εμβατήριο και οι Τούρκοι μια προφητεία! Έλεος!

Και ερωτώ. Παιάνισε όντως η μπάντα το «Περνάει ο στρατός»; Ξέρουν οι κύριοι αυτοί τους στίχους του εμβατηρίου αυτού; Να σας τους θυμίσω εγώ;

«…περνούν λεβέντες της Μακεδονίας μας, της Θράκης, των Νησιών και του Μοριά, της Ρούμελης κι Ηπειρο-Θεσσαλίας μας, παντού σκορπώντας Λευτεριά. Με τέτοιο λαμπρό Στρατό, νικούμε κάθε μας εχθρό…»! Πόσο διαφέρει αυτό από την «Μακεδονία Ξακουστή»; Και γιατι τόση αναφυλαξία με την ιστορική αλήθεια; Που το χάνουν οι Σκοπιανοί; Μήπως επειδή μιλάει για τύραννους; Γιατί, δεν ήταν τύραννοι οι Τούρκοι που μας χάρισαν πολλές χιλιάδες νεομαρτύρων ή μήπως δεν ήταν βάρβαροι οι Βούλγαροι κομιτατζήδες που σούβλιζαν, έθαβαν ζωντανούς, αποκεφάλιζαν στην καλύτερη περίπτωση όποιον νόμιζαν ως ανυπότακτο και ύποπτο; Ότι είναι η Μακεδονία η πατρίδα του Μ. Αλεξάνδρου; Α, τώρα το κατάλαβα! Λέει πως «είσαι και θα σαι ελληνική, Ελλήνων το καμάρι»! Σωστά; Αυτό τρέμετε εσείς εκεί στα Σκόπια; Και από κοντά τα ημεδαπά γιουσουφάκια; Συγγνώμη, αλλά έχουμε όλοι το ίδιο δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού. Όπως και το δικαίωμα να μαθαίνουμε και να διδάσκουμε στα παιδιά μας την αληθινή ιστορία μας. Την ιστορία του Μακεδονικού Αγώνα, των ηρώων Παύλου Μελά, Ίωνα Δραγούμη, Γ. Κατεχάκη, Λάμπρου Κορομηλά, Κωνσταντίνου Μαζαράκη, Κώττα Χρήστου, Μητροπολίτη Γερμανού Καραβαγγέλη, Μητροπολίτη Χρυσοστόμου Καλαφάτη, Δ. Καλαποθάκη, Τέλλου Άγρα, Α. Βλαχάκη, ιερέως Αιμιλιανού Λαζαρίδη και τόσων άλλων.

8essaloniki 22Απορία 20η : Ίσως φανεί άσχετο, αλλά δεν είναι. Μάλιστα είναι πολύ σχετικό. Στον ιστότοπο el.m.wikipedia.org, στο λήμμα «Μακεδονικός Αγώνας», διαβάζουμε μεταξύ άλλων για τη στάση του Ίωνα Δραγούμη απέναντι στην πίστη του λαού. «Μολονότι ο ίδιος δεν πιστεύει στην ύπαρξη αθάνατης ψυχής ανεξάρτητης από το σώμα και μπορεί να χαρακτηρισθεί μάλλον άθεος ή αγνωστικιστής, δεν τον διακρίνει δε η ορθόδοξη πνευματικότητα, στηλιτεύει δε καυστικά τις όποιες πολιτικές ολιγωρίες ιεραρχών της Εκκλησίας, εν τούτοις υπερασπίζεται την Ορθοδοξία ως συνεκτικό ιστό, στήριγμα πνευματικό και πολιτικό, βασικό στοιχείο της παραδόσεως και του κοινοτικού πολιτισμού του Ελληνισμού. Ο ίδιος γράφει χαρακτηριστικά: ‘Όπου βρεθούνε δέκα Ρωμιοί φτειάνουν κοινότητα. Συνάζουν πρώτα χρήματα για την εκκλησιά. Άμα τη χτίσουνε φέρνουν παπά. Έπειτα και τις γυναίκες τους. Ύστερα, με τους δίσκους της εκκλησιάς, συνάζουν χρήματα και φτειάνουνε σκολειό. Τέλος φέρνουνε δάσκαλο για τα παιδιά τους- και να την η κοινότητα’.

Ακούτε κ. Πρωθυπουργέ, κ. Φίλη, κ Γαβρόγλου και λοιποί; Να δούμε τώρα που ανοίξατε τους ασκούς του Αιόλου, πώς θα μαζέψετε τους ψευτομακεδόνες που σύντομα θα ζητήσουν και «Μακεδονική» Ορθόδοξη Εκκλησία που όμως θα είναι σχισματική αλλά εσάς θα σας υποχρεώσει ο «γερμανοαμερικάνος» να την αναγνωρίσετε! Και μετά θα διεκδικήσουν να πάρουν δικές μας εκκλησίες και εκεί να δείτε δάκρυα που θα χυθούν στο δρόμο που χάραξαν οι Ουκρανοί! Αλλά τι να σας ενδιαφέρει εσάς; Δεν ιδρώνει το δικό σας αυτί! Δυστυχώς. Ο άθεος Δραγούμης σεβάστηκε την Ορθόδοξη Εκκλησία ως «συνεκτικό ιστό»!!! Εσείς, οι του πνεύματός του διάδοχοι, τι κάνετε;

Απορία 21η : Διάβασα ένα δημοσίευμα στον ιστότοπο www.pentapostagma.gr σχετικό με την πίεση των Αμερικανών να περάσει η επαίσχυντη προδοτική –γνώμη μου!- «Συμφωνία των Πρεσπών». Μαζί, δημοσιοποιήθηκε και μια έκθεση του State Department για τα τεκταινόμενα στη χώρα μας. Παρακάτω, επιτρέψτε μου να εστιάσω σε μερικά ύποπτα σημεία.

  • «Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα θα προτρέψει την Ελλάδα να εφαρμόσει τη συμφωνία για το θέμα της ονοματοδοσίας της Μακεδονίας και θα ενθαρρύνει την αδιάλειπτη κοινή συμμετοχή στο Κυπριακό ζήτημα». Να μας έλειπε τέτοια ευαισθησία από τις ΗΠΑ! Και δεν είναι αυτό ευθεία και απροκάλυπτη παρέμβαση των ΗΠΑ στα εσωτερικά θάματα μιας άλλης χώρας; Μόνο οι κινήσεις της Ρωσίας θεωρήθηκαν παρέμβαση;
  • «Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα…η Αποστολή θα ζητήσει στην Ελλάδα …να αυξήσει το ρόλο της στον ευρωπαϊκό ενεργειακό τομέα και να προωθήσει τη μεταρρύθμιση της Παιδείας, η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα θα καταπολεμήσει τις προσπάθειες εκμετάλλευσης της γεωπολιτικής θέσης και των δομικών αδυναμιών της Ελλάδας που αποβλέπουν στην αποσταθεροποίηση της περιοχής και την υποδαύλιση του αντιδυτικού αισθήματος»!!! Δηλαδή, η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα, τρόπον τινά, θα επιβάλλει την μεταρρύθμιση της Παιδείας, ώστε να εκπαιδευτεί πρώτα η νεολαία μας να προσκολληθεί στο «άρμα» της Δύσης και να απομονώσει τις αποσταθεροποιητικές δυνάμεις στην περιοχή, δηλαδή την ρωσσική επιρροή; Η μήπως η Πρεσβεία δεν υποδαυλίζει στην Ελλάδα το αντιανατολικό αίσθημα; Τόσα χρόνια δεν κρατούσαμε κάποιες ισορροπίες μεταξύ Ανατολής και Δύσης; Τώρα τι άλλαξε; Την απάντηση την έχω έτοιμη αλλά την φυλάω για το τέλος.
  • «Η Αποστολή θα συνεχίσει να ενθαρρύνει την Ελλάδα να υποστηρίξει και να αναλάβει ηγετικό ρόλο στην ενσωμάτωση των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ…». Μπα; Τόσο σημαντική έγινε ξαφνικά η Ελλαδίτσα μας ώστε να βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά; Τώρα εξηγούνται πολλά στην συμπεριφορά της Πολιτείας τελευταία. Πολλά!
  • «Η Ελλάδα αποτελεί μια αναξιοποίητη αγορά...Σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη ένα οικονομικό μοντέλο όχι κρατικά καθοδηγούμενο αλλά στραμμένο προς την επιχειρηματικότητα, ιδίως μεταξύ των νέων, που αποτελούν σημαντικό στόχο για την αύξηση των εξαγωγών των ΗΠΑ και μια ευκαιρία για την προώθηση ενός επιχειρηματικού μοντέλου στον ιδιωτικό τομέα». Όμορφα σενάρια επιχειρηματικής δράσης! Δηλαδή οι νέοι που ξεκινούν μια επιχείρηση, μπαίνουν στο στόχαστρο των ΗΠΑ προκειμένου να αυξήσουν αυτοί τις εξαγωγές τους κι εμείς να μη μπορέσουμε ποτέ να ελέγξουμε το ισοζύγιο εισαγωγών-εξαγωγών. Όλα για το χρήμα! Τώρα μάλιστα που είμαστε για τα καλά χρεωμένοι στις ΗΠΑ μέσω ΔΝΤ! Τριτοκοσμικά σενάρια στην Νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ!
  • «Ενόψει των επερχομένων βουλευτικών εκλογών, η Αποστολή θα ενθαρρύνει την κυβέρνηση να παραμείνει φιλική προς την αγορά και ανοιχτή στην συμμετοχή των ΗΠΑ…»! Όχι, σε καμμία περίπτωση δεν έχουμε εδώ προσπάθεια χονδροειδούς ανάμιξης στα εσωτερικά ζητήματα μια άλλης ανεξάρτητης, κυρίαρχης χώρας! Αλλοίμονο!
  • «Ενδυνάμωση και ανάπτυξη της κοινωνίας των πολιτών, των εκπαιδευτικών και πολιτιστικών ιδρυμάτων μέσω της προαγωγής κοινών αξιών, προκειμένου να μειωθεί η ξένη επιρροή σε πολιτιστικό και θρησκευτικό επίπεδο, να καταπολεμηθεί η παραπληροφόρηση και να διαμορφωθεί μια νέα γενιά ηγετών φίλα προσκείμενη στις Ηνωμένες Πολιτείες και τις αξίες που οι τελευταίες πρεσβεύουν»!!!

   Λυπάμαι για την σκληρή μου κριτική, αλλά αυτοί οι άνθρωποι είναι λίαν επικίνδυνοι για το Ελληνικό έθνος. Κύριοι των ΗΠΑ, δεν είμαστε μπανανία εδώ, ούτε τριτοκοσμική αποικία σας, ούτε ασύντακτο ασκέρι, ούτε έρμαια των ορέξεων του κάθε πικραμένου. Για όνομα του Τριαδικού Θεού, που όπως φαίνεται δεν πιστεύετε (ασχέτως εκείνου του κωμικοτραγικού «In God we trust»), σταματήστε να επιβουλεύεστε ένα ολόκληρο έθνος. Είδαμε τα έργα των χειρών σας και στην Αφρική και στη Σερβία, στη Μέση Ανατολή και αλλού. Και από πού και ως πού εσείς, οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι, ενδιαφέρεστε να προαχθούν οι «κοινές αξίες»; Κοινές αξίες; Δηλαδή σέβεσθε τις αξίες μας; Και τότε γιατί παρακάτω δηλώνετε πως η νέα γενιά των Ελλήνων ηγετών θα πρόσκειται φιλικά στις αξίες που οι ΗΠΑ πρεσβεύουν; Πού πήγαν οι «κοινές αξίες» κύριοι της Αποστολής; Και ξέρετε γιατί είστε επικίνδυνοι; Για μια μόνο φράση σας. Γράφετε: «…προκειμένου να μειωθεί η ξένη επιρροή σε πολιτιστικό και θρησκευτικό επίπεδο,…»! Βλέπετε; Θέλετε να ξεσκεπάσουμε την πονηριά σας; Εννοείτε, χωρίς ντροπή και χωρίς όρια στην ανάμιξή σας στα εσωτερικά θέματά μας, πως πρέπει να μειωθεί δραστικά η επιρροή της Ανατολής (κυρίως της Ρωσίας) στον πολιτισμό μας. Στη θρησκεία μας και στα ήθη και έθιμά μας, κυρίως στα εκκλησιαστικά! Θέλετε να ξερριζώσετε τις αξίες ενός λαού που δεν ανήκει στη Δύση, να τον μετατρέψετε σε χειραγωγήσιμη μαριονέτα. Ο ελληνοχριστιανικός μας πολιτισμός σας θάμπωσε και αποτέλεσε ανάχωμα στη λαίλαπα της αθεϊας, του υλισμού, της λατρείας των αγορών που σας διακατέχει. Η Ρωσσία κύριοι- θαυμαστές του ανεκπλήρωτου για τον πολύ λαό σας αμερικάνικου ονείρου, σας ενοχλεί αφάνταστα. Ποιος περίμενε, άλλωστε, να έχουμε χρόνια τώρα έναν Ρώσσο Πρόεδρο και έναν Πρωθυπουργό να κάνουν ορθόδοξα το σταυρό τους, να μεταλαμβάνουν τα Άχραντα Μυστήρια, να προσκυνούν εικόνες, να κλαίνε προσευχόμενοι μπροστά στην εικόνα της Παναγίας μας; Φοβερά πράγματα. Εσείς που πιστεύετε κύριοι; Από εμάς γιατί θέλετε να μας ξερριζώσετε αξίες της φυλής μας που δεν καταλαβαίνετε; Δεν συναισθάνεσθε ότι το πνεύμα του αντιδυτικισμού και του αντιαμερικανισμού που θέλετε να απαλείψετε για να μας πουλήσετε τα αγαθά σας, τελικά θα το αναζωπυρώσετε; Δεν είδατε τι καταφέρατε όπου αλλού κάνατε παρόμοιες επεμβάσεις ανίερες και πειράματα; Να λοιπόν γιατί είστε επικίνδυνοι και τελικά δε θα σας βγουν αυτά τα σχέδια. Γιατί στρέφονται κατά αυτού του ίδιου του Τριαδικού μας Θεού, της Παναγίας μας, των αγίων και της εκκλησιαστικής μας παραδόσεως. Έρρωσθε φίλοι μας Αμερικανοί. Ο Θεός να σας ελεήσει από τα λάθη σας και εμάς να μας λυτρώσει από τα σχέδια σας!

  • «Η παιδεία είναι το κλειδί της μελλοντικής ευημερίας της Ελλάδας. Το σημερινό σύστημα δρα περιοριστικά στην πρόσβαση των φοιτητών σε προγράμματα συνεργασίας με διεθνή ιδρύματα…Η Αποστολή θα ενθαρρύνει…την ανάπτυξη ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού εκπαιδευτικού συστήματος στην Ελλάδα».

   Τέτοια ευαισθησία των ΗΠΑ για ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα στην Ελλάδα δεν μπορεί παρά να είναι αρκούντως ύποπτη. Και η απόδειξη βρίσκεται στην ίδια παράγραφο. Οι άνθρωποι, έξυπνοι όντες, ανησυχούν για την μη συνεργασία των ΑΕΙ με ξένα (είναι και ευγενικοί και γι αυτό δεν κάνουν λόγο ξεκάθαρα για Αμερικάνικα Πανεπιστήμια και Εταιρείες-Παγκόσμιους Κολοσσούς!) «διεθνή ιδρύματα»! Είναι πολλά τα λεφτά κύριε Τράμπ και ελάχιστα τα δυνατά μυαλά. Μη προσβάλλεστε! Είναι τοις πάσι γνωστό ότι τα «ελληνικά μυαλά» στελεχώνουν και κοσμούν τις κορυφαίες θέσεις των Πανεπιστημίων και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων της χώρας σας. Θέλετε κι άλλα φαντάζομαι!

  • «Τα εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα της Αποστολής για την Ελλάδα στοχεύουν στη νεολαία, τα κορίτσια και τη νέα γενιά ηγετών…αποσκοπώντας να προωθήσουν μια θετική άποψη για τους δεσμούς ΗΠΑ-Ελλάδος…».

Καλά, να στοχεύετε στη νεολαία και την νέα γενιά ηγετών, μπορώ να το καταλάβω. Αλλά αυτά τα «κορίτσια», τι τα θέλουν; Για να τα διαθφείρουν; Μήπως επηρεάστηκαν οι Αμερικανοί από τις «Νύφες» του Παντελή Βούλγαρη; Για προσέξτε λίγο. Όλα τα βάλατε στο στόχαστρό σας; Όλα; Όλα;

  • «Ενθάρρυνση της ενεργούς συμμετοχής της Ελλάδας στην ενίσχυση της περιφερειακής και παγκόσμιας ασφάλειας για την προστασία της Αμερικανικής πατρίδας και των συμφερόντων της». Ο ένας με την «γαλάζια πατρίδα», ο άλλος με την Αμερικανική πατρίδα, όλοι στον κόρφο μας κρέμονται. Περιμένουν να αντιστρέψουν το κλίμα αντιαμερικανισμού με μέτρα , μεθόδους, πρακτικές που τελικά το ενισχύουν. Όλα για την πατρίδα τους! Καλά κάνουν αυτοί. Εμείς φταίμε για την αποικιοποίησή μας και κανένας άλλος.
  • «Η Αποστολή να ενισχύσει τη συνεργασία με τις αρχές της χώρας…Οι κυβερνητικές αρχές, συμπεριλαμβανομένης της αστυνομίας, μετακινούνται τακτικά ανά τα γραφεία, έτσι ώστε η ανάπτυξη επαφών να είναι συνεχής. Οι χρηματοδοτικές πιέσεις που αποτέλεσαν απόρροια της οικονομικής κρίσης οδήγησαν στο κλείσιμο ορισμένων ΜΚΟ, οι οποίοες στο παρελθόν επικουρούσαν τους Αμερικανούς πολίτες…»!!! Αμερική, το μεγαλείο σου! Δεν σχολιάζεται κάτι εδώ αφού είναι πλέον ηλίου φαεινότερον το πώς και γιατί της Αμερικανικής πολιτικής στην Ευρώπη και δη στην Νοτιοανατολική γωνιά της!

Και ο λόγος για όλα τα παραπάνω; Εμφανής και προφανής. Ας μην είχαν εντοπιστεί τόσα αέρια στις θάλασσές μας και θ ασας έλεγα εγώ αν θα ασχολούταν η Αμερική μαζί μας, πέρα από τις αποικιοκρατικές της ανάγκες και προτεραιότητες! Κι όλα αυτά, λίγο πριν την επαίσχυντη «Συμφωνία» των Πρεσπών. Οι άνθρωποι ζητούσαν ένα πολιτικά εξανδραποδισμένο, δηλαδή σταθερό πολιτικά, κρατικό μόρφωμα που θα εξασφαλίσει την ασφαλή διέλευση των διαφόρων αγωγών της παγκόσμιας νεοταξικής ελίτ. Αυτό είναι όλο!