(Το άρθρο παρατίθεται αυτούσιο/μεταφρασμένο, όπως δημοσιεύθηκε στη Ρωσία στις 19 Σεπτεμβρίου 2019)

Τα Ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων ανέφεραν ότι, στις 19 Σεπτεμβρίου 2019, Δικαστήριο στο Σαράτοφ καταδίκασε σε φυλάκιση έξι μέλη της ολοκληρωτικής λατρείας των «Μαρτύρων του Ιεχωβά» (the totalitarian cult Jehovah's Witnesses).

Ως γνωστό, η δράση της εταιρείας «Σκοπιά» (the Watchtower) – ηγετικού οργάνου των «Μαρτύρων του Ιεχωβά» με έδρα την Αμερική, έχει απαγορευτεί στη Ρωσία. Έτσι, στη Ρωσία υπάρχουν σήμερα επτά «Μάρτυρες του Ιεχωβά» που εκτίουν ποινές φυλάκισης. Ο πρώτος ήταν ο Δανός πολίτης Dennis Christensen, ο οποίος καταδικάστηκε σε έξι χρόνια φυλάκισης στις 6 Φεβρουαρίου 2019.

Ως άνθρωπος που έχει κάνει πολλά για να εκθέσει αυτή τη σκληρή, απάνθρωπη λατρεία και να προειδοποιήσει τους συμπολίτες του για την επικινδυνότητά της, και ως ένας που η λατρεία αυτή (όπως πολλές άλλες) με θεωρεί τον κύριο εχθρό της στη Ρωσία, πιστεύω ότι έχω το δικαίωμα να εκφράσω τη γνώμη μου για αυτές τις καταδίκες.

Όταν δόθηκε η ετυμηγορία στον Christensen, θεώρησα ότι ήταν «τοπικό» λάθος ενός υπέρζηλου δικαστικού συστήματος ή κάποια εξαίρεση επειδή ήταν ξένος πολίτης, καθώς επίσης και το γεγονός ότι ήταν, αν και όχι ιδιαίτερα υψηλόβαθμος, ο επικεφαλής του τοπικού τμήματος της λατρείας. Εκείνη τη στιγμή, εξέφρασα τη λύπη μου για την ετυμηγορία και επεσήμανα το «αντιπαραγωγικό»/αρνητικό αποτέλεσμα των ποινών φυλάκισης οπαδών/μελών της Εταιρείας Σκοπιά.

Από τότε, σε περισσότερες από μια φορές διατάχθηκε η κράτηση «Μαρτύρων του Ιεχωβά» (και προφανώς, συνήθως αντιμετωπίστηκαν με σκληρότητα), αλλά τουλάχιστον οι ετυμηγορίες περιορίζονταν σε διοικητικές ποινές ή σε ποινές με αναστολή. Αλλά τώρα, έχουμε αυτές τις νέες σκληρές καταδίκες.

Ναι, η Εταιρεία Σκοπιά – διοικητικό όργανο των «Μαρτύρων του Ιεχωβά» - είναι μια βίαιη, ολοκληρωτική λατρεία που ελέγχει τα μυαλά των μελών της και τους μετατρέπει σε σκλάβους, οι οποίοι υπακούουν τυφλά στις απαιτήσεις της ηγεσίας τους.

Οι άνθρωποι που εντάσσονται σ’ αυτή την οργάνωση, συχνά χάνουν τις οικογένειές τους, τις δουλειές τους, τους φίλους τους, ολόκληρο τον κοινωνικό τους κύκλο - ο οποίος αντικαθίσταται από μια αυταρχική λατρεία που επιδιώκει να ελέγξει όλες τις πτυχές της ζωής των οπαδών της.

Οι άνθρωποι που εμπλέκονται σε μια αυταρχική λατρεία διακινδυνεύουν τη ζωή τους (και τη ζωή των αγαπημένων τους), διότι ακόμη και σε συνθήκες που απειλείται η ζωή τους, οι προϊστάμενοί τους θ’ απαγορεύσουν τη μετάγγιση αίματος.

Με άλλα λόγια, οι άνθρωποι χάνουν σχεδόν τα πάντα και παγιδεύονται σε ένα είδος «συνδρόμου της Στοκχόλμης». (Το ψυχολογικό φαινόμενο κατά το οποίο οι όμηροι εκφράζουν θετικά συναισθήματα και συμπάθεια προς τους απαγωγείς τους σε σημείο να υπερασπίζονται ακόμα και να ταυτίζονται με τους απαγωγείς).

Λοιπόν, γιατί να  τιμωρήσουμε περισσότερο αυτούς τους ανθρώπους (τους «ομήρους»); Για να επιβεβαιώσουμε τα ψέματα των ηγετών τους, που τους διδάσκουν να μισούν και να φοβούνται τον έξω κόσμο; Να επιτραπεί (εξ αιτίας αυτών των χειρισμών) σε αυτήν την αυταρχική ομάδα να υποδουλώνει όλο και περισσότερους ανθρώπους, υποστηρίζοντας ότι όλα τα κράτη – όλες οι κυβερνήσεις είναι κατασκευάσματα του Αντιχρίστου και ότι όλοι οι μη-«Μάρτυρες» είναι οι υπηρέτες του (του Αντιχρίστου);

Αναφερόμενοι σε αυτές τις καταδικαστικές αποφάσεις, το «Κυβερνών Σώμα» στη Νέα Υόρκη (η εταιρεία Σκοπιά) θα τις αξιοποιήσει για να «σφίξει τον κλοιό» γύρω από τους υπάκουους οπαδούς του, που διαφορετικά θα μπορούσαν ενδεχομένως ν’ αποχωρήσουν από την οργάνωση. Και φυσικά, οι ηγέτες της λατρείας θ’ απαιτήσουν από τα απλά μέλη στη Ρωσία να συνεχίσουν τις δραστηριότητες της οργάνωσης παρά την απαγόρευσή της στη χώρα μας.

Αυτές οι ποινές φυλάκισης που επιβλήθηκαν στους «Μάρτυρες του Ιεχωβά» του Σαρατόβ είναι ένα δώρο γι’ αυτούς. Ναι, αναμφισβήτητα η ηγεσία της αίρεσης (sect) είναι οι πραγματικοί "εγκληματίες", κυνικοί και κακόβουλοι.

Αλλά γιατί να τιμωρούμε τα απλά μέλη που είναι στην ουσία θύματα αυτής της κυνικής χειραγώγησης; Είναι μήπως ο όμηρος ένοχος αν εκτελεί οδηγίες υπό την απειλή όπλου; Γηγενή μέλη της οργάνωσης έχουν υποδουλωθεί από την Αμερικανική ηγεσία, που ανέπτυξε ένα απάνθρωπο σύστημα καταστολής της ελευθερίας της σκέψης και δεν πρέπει να θεωρούνται αποκλειστικά υπεύθυνοι όταν συμμορφώνονται με τις εντολές της και λαμβάνουν μέρος στις συνάξεις τους.

Νομίζω ότι, οι έχοντες εξουσία επιβολής του νόμου στη χώρα μας είναι υποχρεωμένοι σε αυτές τις περιπτώσεις να δείξουν συμπόνια στα θύματα και οι δικαστές μας να ενεργήσουν με ευσπλαχνία. Το καθήκον τους είναι να επιστρέψουν ένα άτομο στην κοινωνία και όχι να το απομονώσουν και να το παραπικράνουν περισσότερο.

Δεν μαχόμαστε με τα μέλη των αυταρχικών λατρειών. Είναι συμπολίτες μας που, σε μια ευάλωτη στιγμή, προσχώρησαν σε ολοκληρωτικές κοινότητες. Αντιμετωπίζουμε τις αυταρχικές σέχτες, εκείνες τις ομάδες που χρησιμοποιούν και εκμεταλλεύονται τους οπαδούς τους, χειραγωγούν και ελέγχουν το μυαλό τους και παραβιάζουν τα αστικά και ανθρώπινα δικαιώματά τους.

Οι «Μάρτυρες του Ιεχωβά» συχνά αναφέρονται στον φοβερό τρόπο με τον οποίο διώκονταν στη ναζιστική Γερμανία. Έχουν ήδη αρχίσει να συγκρίνουν τη χώρα μας με αυτό το επαίσχυντο καθεστώς. Τώρα, μετά τις καταδικαστικές αποφάσεις του Σαράτοφ, θ’ αρχίσουν να το κάνουν με κάποια «δικαίωση», προφασιζόμενοι μαρτύριο και ενισχύοντας την αποφασιστικότητα των άλλων οπαδών.

Ελπίζω ότι το Εφετείο του Σαράτοφ θα άρει αυτές τις σκληρές ποινές. Ελπίζω ό,τι καλύτερο για αυτούς τους έξι ανθρώπους που ακόμα έχουν την ευκαιρία να μάθουν ότι υπάρχει δικαιοσύνη και έλεος στον έξω κόσμο. Το ελπίζω για χάρη της χώρας μας, η οποία ανέτρεψε την κυριαρχία του γερμανικού ναζισμού με τη θυσία δεκάδων εκατομμυρίων ζωών. Η Ρωσία πρέπει να μεριμνήσει ώστε να μη γίνει στόχος αυταρχικών χειραγωγών ή αντικείμενο σύγκρισης με το Ράιχ του Χίτλερ.

Σημ.: Ο δρ Αλέξανδρος Ντβόρκιν είναι καθηγητής Πανεπιστημίου, πρόεδρος του Κέντρου πληροφόρησης και καθοδήγησης «Άγιος Ειρηναίος» σχετικά με τις αιρέσεις, (cults) (Saint Ireneus of Lyons Informational Consultative Center) τo οποίο λειτουργεί με ευλογία της Ορθόδοξης Ρωσικής Εκκλησίας. Από το 2009 είναι αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Κέντρων Έρευνας και Πληροφόρησης για το Σεκταρισμό - European Federation of Centres of Research and Information on Sectarianism (FECRIS).

Συμμετέχει επίσης ως εκπρόσωπος της Ρωσικής Εκκλησίας στις κατά καιρούς Διορθόδοξες Συναντήσεις του δικτύου Πρωτοβουλιών Μελέτης Θρησκειών και Καταστροφικών Λατρειών.

 

https://www.iriney.ru/dolgozhiteli/«svideteli-iegovyi»/novosti-o-svidetelyax-iegovyi/novosti-o-«svidetelyax-iegovyi»-za-2019-g/kommentarij-a.-l.-dvorkina-k-saratovskim-prigovoram-«svidetelej-iegovyi».html

http://www.ppu.org.cy/index.php/en/24-heresies/jehovah-s-witnesses/1513-2019-10-03-11-03-12.html