Μνήμες 2017 ξύπνησαν αυτές τις μέρες στο Κολοράντο όπου διεξαγόταν η δίκη της Νασίκα Μπραμπλ που κατηγορείτο ότι άφησε τα παιδιά της να πεθάνουν από ασιτία.  Η 10χρονη Μακάιλα Ρόμπερτς και η 8χρονη Χάνα Μάρσαλ είχαν την ατυχία να πέσουν σε μια εύπιστη μητέρα που ακολούθησε αίρεση σύμφωνα με την οποία η έκλειψη Σελήνης του 2017 θα οδηγούσε στην Αποκάλυψη και τα μέλη της θα οδηγούνταν σε ένα διαφορετικό «πνευματικό πεδίο».

Τα μέλη της εν λόγω αίρεσης ζούσαν σε κοινόβιο και συγκεκριμένα σε μια φάρμα, πολύ κοντά στο σημείο που βρέθηκαν τα πτώματα των παιδιών. Ο επικεφαλής της, Μαντάνι Σέους, την έπεισε ότι τα κοριτσάκια της ήταν ακάθαρτα και δεν είχαν θέση στην οικογένεια. 

Χωρίς δεύτερη σκέψη, η Μπραμπλ άφησε τα παιδιά να πεθάνουν από πείνα και δίψα με τα πτώματά τους να βρίσκονται σε προχωρημένη αποσύνθεση μέσα στο αυτοκίνητό της. 

«Δύο φορές ισόβια. Μία για κάθε κοριτσάκι που σκότωσες», ήταν τελικά η ετυμηγορία με υποσημείωση ότι η Μπραμπλ δε θα έχει ποτέ τη δυνατότητα να αιτηθεί την αποφυλάκισή της. Θα πεθάνει στη φυλακή...

https://www.nooz.gr/world/1556026/afise-ta-paidia-tis-na-pethanoyn-apo-peina-otan-archigos-airesis-tis-eipe-oti-einai-akatharta

 

http://www.ppu.org.cy/index.php/en/49-heresies/sects-cults/1512-2019-10-03-08-00-42.html