Μετάφραση-Επιμέλεια Ελένη Ζήνωνος

Η ομάδα είναι υπό την καθοδήγηση του γκουρού Gitonga M'Mpunguru, ενός 70χρονου που ζει στο χωριό Irunduni της εκλογικής περιφέρειας Tharaka στην Κένυα. Πιστεύουν στον Θεό ως θεραπευτή τους και δεν πηγαίνουν στο νοσοκομείο για να αναζητήσουν θεραπεία από «αμαρτωλά ανθρώπινα όντα» ούτε δέχονται να εμβολιασθούν τα νεογέννητά τους.

Δεν ασχολούνται με το εμπόριο ούτε αναζητούν άλλου είδους εργασία επειδή «το έργο τους στη γη είναι να λατρεύουν τον Θεό». Αρκούνται να καλλιεργούν όσα χρειάζονται για τα τρέφουν την οικογένεια τους και να βοηθούν όσους έχουν ανάγκη.

Δεν κτίζουν εκκλησίες καθόσον «είναι περαστικοί σ’ αυτή τη γη και δεν έχουν χρόνο να σπαταλούν κτίζοντας δαπανηρές κατασκευές που σύντομα θα συντριβούν από τον Θεό τους, ο οποίος θα έρθει να καθαρίσει τη γη από την αμαρτία κατακαίοντάς την», δήλωσε ο M’Mpunguru.

Το δόγμα τους για τις μεταρρυθμίσεις που «σκοπό έχουν να ετοιμάσουν τους ανθρώπους να δεχθούν τον Χριστό ο οποίος θα έρθει πολύ σύντομα», τους έχει φέρει σε σύγκρουση με τις κρατικές αρχές. Πρόσφατα, μέλη της ομάδας φυλακίστηκαν λόγω της άρνησής τους να συμμετάσχουν στη δημογραφική απογραφή, αποκαλώντας την καταμέτρησή τους «σατανική διαδικασία».

Στις συνάξεις της σέκτας, ο M’Mpunguru ευχαρίστησε τον Θεό ότι έδωσε στους αδελφούς τους την ευκαιρία να εκπληρώσουν την προφητεία «όπως γράφει στη Βίβλο ότι στις έσχατες ημέρες οι οπαδοί του Χριστού θα διώκονται»…

Ο M'Mpunguru είπε ότι δεν πτοούνται από κυβερνητικές απειλές και ότι είναι έτοιμοι να φυλακιστούν για την πίστη τους.

Πιστεύουν ότι είναι αμαρτία να μαθαίνουν την «γήινη- κοσμική» γνώση επειδή αντιφάσκει με τη Βίβλο.

Δεν διαθέτουν εθνικές ταυτότητες, ούτε πιστοποιητικά γέννησης και δεν συμμετέχουν σε εκλογές.

Την Πέμπτη, η κομητειακή επίτροπος Beverly Opwora πραγματοποίησε δημόσια συνεδρίαση στο Gaceuni στο Βόρειο Θάρακα και διέταξε την άμεση δίωξη των μελών της σέκτας που εμπόδισαν τα παιδιά τους να πηγαίνουν στο σχολείο.

Εξέδωσε επίσης προειδοποιήσεις εναντίον όσων κρύβουν τους ασθενείς στα σπίτια τους.

«Η εκπαίδευση είναι υποχρεωτική, θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι όλα τα παιδιά από τις οικογένειες των ‘Καμπόνικων’ θα πάνε στο σχολείο», είπε.

Η επίτροπος κάλεσε όλους τους θρησκευτικούς ηγέτες της περιοχής να θέσουν τη λειτουργία των ομάδων τους προς διερεύνηση από τις κυβερνητικές αρχές και έδωσε οδηγίες όπως όλοι οι ενήλικες άνω των 18 ετών λαμβάνουν δελτία ταυτότητας.

https://mobile.nation.co.ke/news/Kabonokia-Inside-sect-in-constant-clash-with-govt/1950946-5272452-item-1-6pnpik/index.html

 

http://www.ppu.org.cy/index.php/en/49-heresies/sects-cults/1509-2019-09-26-06-16-51.html