«Διορθώνω τη θεολογία μου…», λέει τώρα

«Μας πήραν είδηση!!! ... Αλλάζουμε μοτίβο»:

Ο Benny Hinn είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα ονόματα στον σύγχρονο τηλευαγγελισμό. Γνωστός για τις τεράστιες ψευδο- «θεραπευτικές» εκστρατείες του, έχει επίσης ταυτιστεί με αυτό που έχει γίνει γνωστό ως «ευαγγέλιο της ευημερίας». Ουσιαστικά, πρόκειται για την πεποίθηση ότι ο Θεός θ’ ανταμείψει τη γενναιοδωρία (βλέπε χρηματικές «δωρεές» προς τον αρχηγό της λατρευτικής σύναξης) με υλικές ευλογίες και πλούτο.

Έχει επίσης επικριθεί ευρέως και πολλοί «ιεροκήρυκες» της ευημερίας έχουν κατηγορηθεί ότι βασικά εκμεταλλεύονται την απελπισία των φτωχών και την επιθυμία τους να ζουν όπως οι πλούσιοι.

Ωστόσο σε πρόσφατο βίντεο κλιπ απολογείται με κομπασμό ότι… αλλάζει τη «θεολογία του».

Μεταξύ άλλων, ο Hinn φαίνεται να λέει ότι αρχικά δίσταζε να ανακοινώσει δημόσια την απόρριψη του «ευαγγελίου» της ευημερίας, επειδή δεν ήθελε να πληγώσει τους φίλους του που «πιστεύουν πράγματα που ο ίδιος δεν πιστεύει πια».  (Είδες πονηριά; λέει ότι οι ‘φίλοι’ του πιστεύουν άλλα απ’ ότι πιστεύει αυτός τώρα, και όχι ότι αυτοί είναι οι οπαδοί του, τα θύματά του που αυτός  φύτεψε μέσα τους αυτές τις πλανεμένες πεποιθήσεις, με το αζημίωτο φυσικά. Έτσι ξεχωρίζει τη θέση του, βγαίνει έξω από την ουτοπία που ο ίδιος δημιούργησε και τώρα σαν άλλος σωτήρας θα τους διδάξει τη ‘νέα θεολογία’ του).

«Είναι ‘προσβολή’ για τον Κύριο, είναι ‘άδικο’ να λέμε ‘Δώσε 1,000 δολάρια’ (Αλήθεια, τι ταρίφα θα βάλει τώρα ο ‘κύριος’ Χιν;;;), είναι ‘αδίκημα’ κατά του Αγίου Πνεύματος να ορίσουμε τίμημα στο Ευαγγέλιο. Εγώ τελείωσα με αυτό», λέει.

Μένει τώρα, λέμε εμείς,  να μας δείξει τη νέα … «θεολογία του» (βλέπε μέθοδο πληρωμής) και να μας δώσει ίσως το ΙΒΑΝ του τραπεζικού λογαριασμού του για κατάθεση των … προαιρετικών εισφορών.

ΠΗΓΗ: relevantmagazine.com/god/whoa-benny-hinn-is-rejecting-the-prosperity-gospel-im-correcting-my-theology/

http://www.ppu.org.cy/index.php/en/45-heresies/neo-pentecostals/1499-benny-hinn-the-prosperity-gospel.html