Τέτοιες ώρες χρειαζόμαστε πολύ προσευχή και τόνωση του ηθικού και της υπομονής μας. Και σίγουρα ένας από τους πιο αποδοτικούς τρόπους είναι τα λόγια των αγίων ανθρώπων που περπάτησαν ανάμεσά μας μέχρι πριν λίγες δεκαετίες, όπως αυτά του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου.

Διαβάζω, λοιπόν, από σταχυολογήματα που δημοσίευσε σε τεύχος του 2015 το νεανικό περιοδικό "Προς τη Νίκη" : "Μη στεναχωριέστε, η Ελλάδα δεν πρόκειται να χαθεί, διότι είναι το προπύργιο της Ορθοδοξίας. Άν ήταν στα χέρια των πολιτικών, θα είχε σβήσει. Ευτυχώς που είναι στα χέρια του Θεού, ο Οποίος την προστατεύει σκανδαλωδώς. Κάθε φορά που κινδυνεύει να χαθεί, κάτι κάνει την τελευταία στιγμή και τη σώζει.

Και τώρα θα υπάρχει αναμπουμπούλα, γιατί ο διάβολος οργώνει. Αλλά μην ανησυχείτε, τελικά θα σπείρει και θα θερίσει ο Χριστός. Ο Καλός Θεός δεν επιτρέπει να γίνει κάτι κακό, αν μετά από αυτό δεν πρόκειται να βγει κάτι καλύτερο. ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΓΕΡΟ ΤΡΑΝΤΑΓΜΑ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ Η ΔΟΞΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Η ΛΑΜΨΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ."!!!
Μαζί με τις πρεσβείες του Αγίου, ας κουνήσουμε κι εμείς το "χεράκι" μας. Οπως σύστηνε ο μακαριστός γέροντας π. Ιγνάτιος της Ιστιαίας, χρειάζεται ταπείνωση, μετάνοια, εξομολόγηση.