Με ευχαρίστηση ευλογώ την δημιουργία ιστοσελίδος στην Ενορία Ταξιάρχη Ευβοίας, την οποία εγκρίναμε και με το περί ημάς Μητροπολιτικό Συμβούλιο, ανταποκρινόμενοι στην αίτηση του καλού μας Εφημερίου της, αιδεσιμολογιωτάτου πρωτοπρεσβυτέρου π.Στεφάνου Στεφόπουλου – Προέδρου και του μελών του οικείου Εκκλησιαστικού Συμβουλίου. Το διαδίκτυο, παρά τους υπαρκτούς, από την ενδεχόμενη κακή χρήση του, κινδύνους, είναι ένα σπουδαίο μέσον γνώσεως και επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων, ιδίως των νέων, που είναι και ιδιαίτερα εξοικειωμένοι μαζί του.

Η Εκκλησία καταφάσκει την ανθρώπινη πρόοδο και τον πολιτισμό, ως αποτέλεσμα των δώρων του Θεού προς τον άνθρωπον! Συνεπώς, χρησιμοποιεί, δίχως φόβο και την ηλεκτρονική επικοινωνία, τονίζοντας πάντα την καλή επ´ αγαθώ χρήση της. Φοβείται την εξάρτηση, την απομόνωση από την αληθινή επικοινωνία με το Θεό και τους συνανθρώπους και την περιδιάβαση σε τόπους θανατηφόρους!

Ας είναι, λοιπόν, ένας τρόπος εκκλησιαστικής αγωγής, προαγωγής της πίστεως και της αγάπης και καλλιεργείας της ενότητος, η ιστοσελίδα αυτή, τόπος όπου θα παρέχεται δωρεάν η αγάπη του Θεού και η Αλήθεια, δίχως φανατισμούς και μισαλλοδοξίες-ξένες πάντοτε προς το ορθόδοξο ήθος, που σέβεται την ελευθερία του ανθρώπου, ως Θεόσδοτο δώρο. Χώρος και τόπος σεμνής προβολής και πληροφόρησης και της Ενοριακής δραστηριότητος, αλλά και ευρύτερα της Περιοχής και, γιατί όχι και της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στον εκλεκτό μου συνδιάκονο, τον δραστήριο και σύμπονο πατέρα Στέφανο και τους περί Αυτόν συνεργάτες εύχομαι πλούσιο τον φωτισμό και την χάρη του Αγίου Πνεύματος και καρποφορία μεγάλη και επιτυχή στο εγχείρημα. Στους επισκέπτες του ιστοτόπου απευθυνόμενος τους καλωσορίζω εγκάρδια και τους εύχομαι καλή συγκομιδή. Με πολλή αγάπη πατρική και στοργή

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

Ο ΧΑΛΚΙΔΟΣ,ΙΣΤΙΑΙΑΣ ΚΑΙ Β.ΣΠΟΡΑΔΩΝ Χρυσόστομος.


 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος (κατά κόσμον Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου), γεννήθηκε στο Βασιλικό Χαλκίδος το 1957. Σπούδασε στη Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών και τη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από την οποία αποφοίτησε το 1981.

Το 1979 διορίσθηκε Γραμματεύς της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, ενώ υπηρέτησε και ως λαϊκός Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως από το έτος αυτό έως της χειροτονίας του.

Εκάρη Μοναχός στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου ΑΡΜΑ Φύλλων Χαλκίδος και χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος από τον Προκάτοχο και Γέροντά του, μακαριστό Μητροπολίτη Χαλκίδος κυρό Χρυσόστομο Α΄ (Βέργη) το 1983.

Διηκόνησε ιδιαιτέρως τον τομέα της Νεότητος μέσα από την Κατηχητική κίνηση της Ιεράς Μητροπόλεως, τη σχέση με τους μαθητές των Σχολείων, ενώ ιδιαίτερη υπήρξε η μέριμνά του για τους υποψήφιους Κληρικούς, πολλούς από τους οποίους εισήγαγε στην Ιερωσύνη. Ακόμη, καλλιέργησε με ιδιαίτερη φροντίδα και γνήσιο εκκλησιαστικό πνεύμα τον τομέα της Ιεράς Εξομολογήσεως.Υπηρέτησε ως Ιεροκήρυξ και Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος και ανέπτυξε ιεραποστολική δραστηριότητα σε όλη την έκταση της Τοπικής μας Εκκλησίας.

Το 1988 έλαβε δίπλωμα ειδίκευσης (Master) στον Τομέα Λατρείας, Αρχαιολογίας και Τέχνης (γνωστικό αντικείμενο Λειτουργική) της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μητροπολίτης Χαλκίδος εξελέγη την 14η Δεκεμβρίου 2001.

 

 

ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΚΑΤΑ

ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ